Milyen tápot tudtok ajánlani ehhez a konfighoz?
Felesleges 500W.
Bőven elég lesz a 3-400W, ezeket ajánlom:
A pure power 10 CM és az integra m (fél)modulárisak, nem tudom, hogy ez szempont-e. Én amúgy Be Quiet!-et vennék, az halkabb, minőség terén kb. ott van a kettő, de talán a BQ! jobb egy picivel.
Azért gondoltam legalább 500w-ra, mert a kártyám dobozára minimum 450w-t írtak. Én most egy fsp tápot néztem ki magamnak, és úgy tudom az fsp az egyik legmegbízhatóbb táp márka.
Amúgy egy cooler master elite knight 600w tápot tervezek lecserélni, mert időközönként játékok közben elmegy a kép. Cseréltem videókártya kábelt, lemértem a hőfokokat nem melegszik túl a kártyám és úgy gondolom, hogy nem egy megbízható táp.
Azért vettem egy ilyen tápot, mert annak idején egy r9 380-as kártyám volt ami elég sokat fogyasztott és nem bírta a régebbi corsair cx430 tápomat és a boltban ezt a cooler mastert ajánlották, de úgy látszik hiba volt ezt megvenni.
Csak játék közben megy el a kép? Utána nem is jön vissza ugye, hanem újra kell indítani a gépet?
Amúgy oké, hogy eléggé alacsony minőségű az a Cooler Master táp, de ettől függetlenül illene elbírnia, mert a konfigod 300W körül fogyaszthat játékok közben.
RX 470 fogyasztás régebbi i7 mellett:
Én kipróbálnám másik táppal... ha az előző CX 430-as tápod megvan (és nem lett baja)akkor esetleg azzal is teljesen nyugodtan, el kell bírnia a konfigot terhelés alatt is. Az R9 380 tényleg zabál, azt nem csoda, hogy nem bírta el.
Amúgy az FSP Hyper szintén nem valami jó minőségű, tán még a CX 430 is jobb... vannak jó FSP tápok, de a Hyper, se a Raider nagyon nem az. Nyilván jobb, mint a nagyon olcsó kínai vackok, de ez még mindig nagyon a belépő szint. Egy normális 500W-os táp 20K-nál kezdődik, annyit meg nyilván nem akarsz kiadni érte...
Hyper helyett jobb lenne akkor már egy valamivel minőségibb 400-as is.
Ha a CX 430-al is csinálja a gép azt, hogy lekapcsol, akkor szerintem mással lesz a gond, mert egy rx 470-et gond nélkül el kellene bírnia mind a kettő tápnak és az FPS-nek is és az eddig ajánlott tápoknak.
Ja és a videokártya dobozára azért írják rá, hogy ajánlott minimum PSU 450W, hogy az olcsó kínai sz**oknak is legyen valamennyi esélyük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!