Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Milyen tápot tudtok ajánlani...

Milyen tápot tudtok ajánlani ehhez a konfighoz?

Figyelt kérdés
Gigabyte h110m-s2h alaplap, core i5-6500, 16gb ddr4 ram, asus radeon rx470 4gb,samsung sata 2 1TB HDD. Egy megbízható tápot keresek hozzá, ami sokáig működőképes lesz. Gondolom 500w-tól éri meg venni.
2017. júl. 2. 17:34
 1/4 anonim ***** válasza:

[link]

[link]

rosszul gondolod, a videokártyád maximális fogyasztása 120 watt, a procié 65w, ezt még egy kisebb táp is simán elvinné de megszokás nagy úr illetve kis tuning is elképzelhető szóval ezért ajánlottam biztos ami biztos alapon 450-est.

2017. júl. 2. 17:59
 2/4 anonim ***** válasza:

Felesleges 500W.

Bőven elég lesz a 3-400W, ezeket ajánlom:

[link]

A pure power 10 CM és az integra m (fél)modulárisak, nem tudom, hogy ez szempont-e. Én amúgy Be Quiet!-et vennék, az halkabb, minőség terén kb. ott van a kettő, de talán a BQ! jobb egy picivel.

2017. júl. 2. 18:02
 3/4 A kérdező kommentje:

Azért gondoltam legalább 500w-ra, mert a kártyám dobozára minimum 450w-t írtak. Én most egy fsp tápot néztem ki magamnak, és úgy tudom az fsp az egyik legmegbízhatóbb táp márka.

[link]

Amúgy egy cooler master elite knight 600w tápot tervezek lecserélni, mert időközönként játékok közben elmegy a kép. Cseréltem videókártya kábelt, lemértem a hőfokokat nem melegszik túl a kártyám és úgy gondolom, hogy nem egy megbízható táp.

Azért vettem egy ilyen tápot, mert annak idején egy r9 380-as kártyám volt ami elég sokat fogyasztott és nem bírta a régebbi corsair cx430 tápomat és a boltban ezt a cooler mastert ajánlották, de úgy látszik hiba volt ezt megvenni.

2017. júl. 2. 18:11
 4/4 anonim ***** válasza:

Csak játék közben megy el a kép? Utána nem is jön vissza ugye, hanem újra kell indítani a gépet?

Amúgy oké, hogy eléggé alacsony minőségű az a Cooler Master táp, de ettől függetlenül illene elbírnia, mert a konfigod 300W körül fogyaszthat játékok közben.

RX 470 fogyasztás régebbi i7 mellett:

[link]

Én kipróbálnám másik táppal... ha az előző CX 430-as tápod megvan (és nem lett baja)akkor esetleg azzal is teljesen nyugodtan, el kell bírnia a konfigot terhelés alatt is. Az R9 380 tényleg zabál, azt nem csoda, hogy nem bírta el.

Amúgy az FSP Hyper szintén nem valami jó minőségű, tán még a CX 430 is jobb... vannak jó FSP tápok, de a Hyper, se a Raider nagyon nem az. Nyilván jobb, mint a nagyon olcsó kínai vackok, de ez még mindig nagyon a belépő szint. Egy normális 500W-os táp 20K-nál kezdődik, annyit meg nyilván nem akarsz kiadni érte...

Hyper helyett jobb lenne akkor már egy valamivel minőségibb 400-as is.

Ha a CX 430-al is csinálja a gép azt, hogy lekapcsol, akkor szerintem mással lesz a gond, mert egy rx 470-et gond nélkül el kellene bírnia mind a kettő tápnak és az FPS-nek is és az eddig ajánlott tápoknak.

Ja és a videokártya dobozára azért írják rá, hogy ajánlott minimum PSU 450W, hogy az olcsó kínai sz**oknak is legyen valamennyi esélyük.

2017. júl. 3. 01:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!