Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Szeretném bővíteni a gépem...

Szeretném bővíteni a gépem teljesítményét. Ti mit javasolnátok ez ügyben?

Figyelt kérdés

A jelenlegi konfigom:

CPU: I5 3570

Alaplap: Asrock Z77 Extreme 3

Ram: 2x4 GB Kingtson 1600 Mhz

VGA: R7 360 OC 2GB Vram

Táp: Cooler Master GX 450 Watt.

Szerintetek mi az amit érdemes lenne bővíteni vagy lecserélni ? A saját véleményem szerint a rendszer memóriát mindenképp érdemes lenne a duplájára bővíteni azaz 16 gb-ra. Ami még elgondolkodtató hogy a videókártyát ha arra a döntésre jutnék hogy lecserélem egy erősebbre ti mit javasoltok ? Ami még úgy reális és nem haladja meg a 60.000 ft-ot. Azt tudom hogy ha egy erősebb vga-ra teszek szert akkorm ár kevés lesz a 450 wattos táp. Ezesetben vennék egy 600 Wattosat.

2017. júl. 2. 16:42
 1/9 anonim ***** válasza:
Egy SSd tegyél bele
2017. júl. 2. 16:59
 2/9 anonim ***** válasza:
Akkor tegyél bele +8GB ramot ha szeretsz egyszerre 94 tabot nyitva hagyni miközben videót renderelsz és ezek mellet még a photoshop is megy. Az SSD viszont szerintem is jó lenne.
2017. júl. 2. 17:07
 3/9 anonim ***** válasza:
Ha veszel egy 1050Ti-t akkor nem kell venned hozzá nagyobb tápot.
2017. júl. 2. 18:01
 4/9 anonim ***** válasza:
Ha komolyabb videókártyát választasz akkor a legideálisabb megoldás a generációváltás lenne, mondjuk 6. vagy 7. generációra. Persze ez azzal járna, hogy a ramokat nem tudod tovább vinni, DDR4 van Skylake-től kezdve (6.) és lap meg proci csere is de ez sokba kerülne neked így egyszerre. A gtx1050ti jó választás, ahhoz még tápot sem kell cserélned ahogy azt előttem is mondták. SSD meg különösen ajánlott. Mivel én 6. generációra váltottam ezért nem feltétlen lesz nálad is ilyen gyors, de nálam a win10 7 sec alatt használatra készen bebootol (előfordult 5 sec is). HDD-ről 15 sec volt kb vagy több, 20 átlag asszem. Persze bebootol, de kb semmit nem tölt be. Ha bead a rendszerbe ott tölt be mindent ami HDD esetén kis várakozási idő, de SSD-vel az illesztők betöltődése mellett simán megnyithatsz akár egy játékot is vagy böngészőt amit akarsz, kapásból beadja. Szóval ja, megúszhatod egy SSD-re váltással is akár :) Nekem ez van: Kingston SSDNow UV400 - Ez ár/érték arányában szerintem nagyon jó. Én 16 900Ft-ért szereztem be az Emag-ról a 120GB-os verziót amire fér pár játék is a rendszer mellett. Nézz utána mit érdemes tudni az SSD-kről vásárlás előtt és válassz egy neked megfelelőt. Sokat fog dobni ha jól választasz :)
2017. júl. 7. 23:45
 5/9 A kérdező kommentje:
#4-es köszi szépen ezeket a hasznos tudnivalókat ! Hatalmas pacsi neked ! :) Csak az a kár hogy nem lehet tudni hogy egy SSD vagy a 1050 ti dobna nagyobbat a gépem teljesítményén.
2017. júl. 9. 16:39
 6/9 anonim ***** válasza:
Egyértelműen az 1050 Ti. Az SSD csak a betöltéseket gyorsítja.
2017. júl. 9. 19:57
 7/9 anonim ***** válasza:
Utóbbinak igaza van. SSD-től csak gyorsan töltődnek be a dolgok, az nem javít a játékokon max pár fps-t, elenyésző.
2017. júl. 9. 22:59
 8/9 anonim ***** válasza:
De legalább lenne egy stabil rendszere kérdező milyen HDD van ?
2017. júl. 10. 15:36
 9/9 anonim ***** válasza:
Egy jól karbantartott HDD is tud normálisan és viszonylag gyorsan működni csak oda kell rá figyelni. Ha +fps-t akar, esetleg komolyabb játékokkal akar játszani tehát a gép nyers erejét akarja növelni akkor semmiképp sem SSD-t kell venni. Az csak stabil rendszert biztosít ahogy azt mondta is előttem valaki.
2017. júl. 10. 18:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!