Melyik processzor mellett döntsek?
Üdv!
Fél évvel ezelőtt összeraktam egy középkategóriás gépet. (Pentium G4400, GTX 950 Strix, 8 GB RAM)
Processzor cserén gondolkodom már egy ideje, mert tapasztalom hogy a 2 mag nagyon kevés..
2 Processzorra esett a választás, vagy egy i3 7100, vagy egy i5 7500. A szívem az i5 fele húz, a pénztárcám viszont az i3 fele..
Kicsit bizonytalan vagyok i3-nál ebbe a Hyper-Threading-be.. A kérdésem az lenne, hogy a jövőre nézve megérné-e egy i3 7100-as processzor? Illetve a Hyper-Threading mennyire megbízható?
Főként szimulátorozom, komolyabb szinten, : Project Cars, Assetto Corsa, rFactor 2, BeamNG stb..
De ezek mellett szeretnék majd játszani egyéb játékokkal, Pl.: Majd a The Crew 2-vel, Forza Horizon 3-al, Watch Dogs 2 (Ezt a 2 mag miatt nem sikerült futtatnom).
Fél évvel ez előtt, azért esett a választásom a G4400-ra, mert azt hittem, hogy egy GTX 950 Strix-et, 768p-s felbontáson ki tud majd hajtani, enyhén csalódtam.
Tapasztalatokat a Hyper-Threading-ről, és a válaszokat előre is köszönöm! :)
Én azt javaslom hogy i5 7400!
Kb 3%-al gyengébb az i5 7500-nál, de 6-7k-val olcsóbb.
Ha csak az i3 7100-at tudnád jelenleg megvenni az is elegendő lenne ezekhez a játékokhoz.De ha a jövőbe nézel akkor hosszútávon jobban megéri az i5.
Egyetértek az utolsóval.
Amúgy meg #2-es: i3-7100-as nál nagyobb órajelű? Az a kicsike 3,9 ghz, i3-ban jobbat nem találsz kb. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!