Hogyan lehet megelőzni azt hogy romoljon a szemem számítógépezés közben?
Ne hajolj bele, ülj távolabb, vedd lejjebb a fényerőt és nagyítsd fel a betűméretezést.
Vagy lehet kapni ilyen fényvisszaverődés elleni szemüvegeket, amitől elvileg nem szárad ki olyan hamar a szemed. Nekem van, néha napján jól is jön.
A kék fényt kell csökkenteni a monitoron, ajánlom hogy telepítsd fel a flux nevű programot ebben betudod állítani a színhőmérsékletet.
Én nappal 4200 Kelvinre, éjszaka 3400ra állítottam, beállítod a lakhelyed és pontosan átfog sötétedéskor kapcsolni éjszakaira. Egyébként nyugodtan lejjebb veheted 1200 Kelvinre is de akkor teljesen piros lesz szinte minden viszont a szemedet még jobban kímélni fogja.
Óriási változást fogsz érzékelni, ha lefekvés előtt használod a számítógépet erős kék fénnyel nem valószínű hogy jól fogsz aludni...
Van még egy fontos dolog, hogy a monitorod így állítsd be: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!