Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Hogyan lehet megelőzni azt...

Hogyan lehet megelőzni azt hogy romoljon a szemem számítógépezés közben?

Figyelt kérdés
Milyen monitort kell használni?
2017. jún. 26. 15:16
 1/4 anonim ***** válasza:

Ne hajolj bele, ülj távolabb, vedd lejjebb a fényerőt és nagyítsd fel a betűméretezést.

Vagy lehet kapni ilyen fényvisszaverődés elleni szemüvegeket, amitől elvileg nem szárad ki olyan hamar a szemed. Nekem van, néha napján jól is jön.

2017. jún. 26. 15:20
 2/4 anonim ***** válasza:
Néha kapcsold ki a gépet és menj el focizni.
2017. jún. 26. 16:00
 3/4 anonim ***** válasza:
Legyen jó fény, ne a monitor villogjon arcba a sötétben! Nézd kényelmesen nagyobb távolságból a minél nagyobb monitort! Ha rövidlátó vagy, használd a szemüvegedet a távolságot növelni! Ha távollátó vagy, akkor szükség szerint hordd a szemüveget! Nyilván van, hogy nem kerülhető el a közelebb helyezkedés, ilyenkor tarts 5-10 perces szüneteket, nyugodtan lehet 25 percenként és igazán jó dolog átmozgatni magadat nyújtással és lazítással együtt.
2017. jún. 26. 16:20
 4/4 anonim válasza:

A kék fényt kell csökkenteni a monitoron, ajánlom hogy telepítsd fel a flux nevű programot ebben betudod állítani a színhőmérsékletet.

Én nappal 4200 Kelvinre, éjszaka 3400ra állítottam, beállítod a lakhelyed és pontosan átfog sötétedéskor kapcsolni éjszakaira. Egyébként nyugodtan lejjebb veheted 1200 Kelvinre is de akkor teljesen piros lesz szinte minden viszont a szemedet még jobban kímélni fogja.

Óriási változást fogsz érzékelni, ha lefekvés előtt használod a számítógépet erős kék fénnyel nem valószínű hogy jól fogsz aludni...

Van még egy fontos dolog, hogy a monitorod így állítsd be: [link]

2017. júl. 10. 18:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!