Miért nem kapcsol be a külső hdd?
Tegnap este még semmi baja nem volt,ma reggel bekapcsoltam a gépet és láttam hogy nem villog rajta az a kis fehér led,kihúztam a konnektorból és a gépből vissza dugtam semmi, próbáltam egy másik 12v töltővel de azzal sem működik
mit tudok tenni? dobhatom ki? mert garancia már rég nincs rajta
Kérdés: felpörög-e. Ha igen, akkor a HDD még jó. Ha felpörög, de kerreg folyamatosan, a HDD kezdő szakasza sérült, már nem biztonságos használni, mert ha félig meg is formázható, adatvesztésre lehet számítani a későbbiekben.
Ha fel sem pörög, akkor a fej ragadt a lemezhez (levegőt kapott) vagy a motor égett le (valószínűtlen). Esetleg 1 védőalkatrész szállt el közvetlenül a HDD betáp részénél (nagy fekete 1 csíkkal az oldalán).
A HDD cserélhető az ilyen külső egységekben, tehát érdemes megpróbálni esetleg egy másikkal, vagy magát a HDD-t direktbe egy gépbe dugni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!