Jelenleg a gépemben van egy AMD A10-7700K CPU, Asus gtx 960 strix oc 2gb vga, Asrock fm2a58m-vg3+ mb, 16gb ddr3 1600mhz ram, 2db 500gb-os hdd. Egy db. hűtőventilátorom van, amit majd le szeretnék cserélni kettő, valószínüleg corsairre. Most egy 450Wattos noname (nPower) tápom van és ha ki kell hajtani a vga-t, akkor elég szépen melegszik és félek, hogy baja lesz. Ezt szeretném lecserélni, a kérdés az, hogy mire? Corsair-t és EVGA-t prefarálom, de jöhet minden ami jó. A Chieftec Smart 500W-ra is gondoltam és azt akartam venni, viszont közbe hallottam róla egy-két rosszat is. Ha ezt meg tudjátok cáfolni akkor az is szóba jöhet.
A Chieftec Smart tényleg eléggé irodai táp inkább, nem valami jó minőségű, de egy nPowertől jobb.
Míg nem cseréled a mostani tápod, addig nem is ajánlom igazándiból a gépen a játékot...
Egy Be Quiet! Pure Power 10 400W lenne az igazi, bár picit drágább az általad említett tápoktól.
Ha ez nem fér bele, akkor Enermax Maxpro 400W, Be Quiet! System Power 8 400W
De MINIMUM egy:
Cooler Master MasterWatt 400 Lite 400W
(De én a Pure Power 10-et venném)
2017. jún. 21. 13:36
2/15 A kérdező kommentje:
Köszi. Az a baj, hogy már azért játszogattam a gépen, de amikor már éreztem, hogy meleg a táp akkor kiléptem, megvártam amíg lehül és csak utána folytattam. Sokat ártottam ezzel a gépnek? :C
2017. jún. 21. 15:17
3/15 anonim válasza:
Amíg működik nincs gond, az a baj, hogy az ilyen olcsó gagyibb tápok nagyobb terhelés esetén könnyen instabillá válhatnak és akkor nem megfelelő feszültséget adnak le. Ha csak picit ingadozik a feszültség, lehet, hogy nem gyilkol, csak majd szép lassan idővel, rosszabb esetben egyből, vagy túlterhelés esetén a gyenge minőségű kondenzátorok miatt el is pukkanhat a táp.
A konfigod terhelés alatt kb. 200W-ot vesz fel, így egy minőségi 400-as bőven elég. Nyilván ha 300-400W-ot venne fel, már rég nem élne a tápod vagy valamelyik alkatrészed, hiába van ráírva 450W. :D
2017. jún. 21. 16:05
4/15 A kérdező kommentje:
Ebben az esetben akkor megrendelem a Pure Power 10-et. Köszi a segítséget.
2017. jún. 21. 18:07
5/15 anonim válasza:
Nagyon jó döntés. :D Nincs mit.
2017. jún. 21. 19:11
6/15 Közveszélyes Kontár válasza:
gephazad jofele? nem feltetlen kell hogy draga legyen csak jo kereszthuzatos, szelozokepes es alsotapos sem art
igy ha npower kategorias a gephaz is akkor nem arthat kesobb azt is tervbevenni
ebben a kanikulaban mindenkepp biztositsd hogy jol szelozon, kivulrol ne zard korbe a hazat
2017. jún. 21. 20:45
7/15 A kérdező kommentje:
A gépházam se túl jó, legalábbis szerintem (FCPC 13). Nem alsótápos ház, viszont a jövőben ez is cserélve lesz, csak jelenleg nem tartom annyira fontosnak, főleg hogy többet költöttem a tápra mint azt vártam. De úgy voltam vele, hogy felesleges venni 13.000Ft-ért egy tápot ha az nem tökéletes neki és később esetleg cserélnem kell. Inkább adok most 18.000Ft-ot és egy darabig nem kell cserélnem. Ha már úgy is felhoztátok a házas dolgot, tudtok ajánlani valami jó alsótápos házat, ami olcsó és jól modolható? Szeretném majd egy kicsit átfesteni piros-feketére, illetve ha eszembe jut valami jó ötlet, akkor azt is megvalósítani rajta.
2017. jún. 21. 22:43
8/15 A kérdező kommentje:
Ja és visszatérve a gépházra, ebben a melegben le van véve az oldala és krízishelyzetekben még egy asztali ventilátort is beállítok mellé. :'D
2017. jún. 21. 22:44
9/15 anonim válasza:
Nekem is le van véve az oldala. :D
A Be Quiet! Pure Power 10-el nem lesz gond, gtx 1080 szintű kártya mehet mellé (bár nyilván ilyen proci mellé az nem ajánlott). Később ha új géped lesz, akkor is érdemes lesz megtartani ezt a tápot, mert valószínűleg ki fogja szolgálni a későbbi gépedet is.
2017. jún. 22. 01:27
10/15 A kérdező kommentje:
Köszi! :D Az alaplap, cpu, ram kombót is cserélni fogom a későbbiekben, viszont az egy picit nagyobb hangvételű dolog lesz, szóval még nem most. :D Előszőr egy G4560 lesz, a neki megfelelő alaplappal (B250M) és 8Gb DDR4 Rammal. Aztán később a procicsere már nem lesz akadály az alaplap miatt sem, mert 1151-es foglalatban belemegy sok minden :D
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!