Jó így szerintetek ez a gamer konfig (alaplap vétellel)?
amd fx 8320 processzorom van, asus gtx 1060 6gb videokártya,16gb ddr3 ram. szeretnék hozzájuk alaplapot venni. Mit tanácsoltok?
ezt a kettőt néztem,de nem tudom eldönteni.
ddr3 ramjaimat nem szeretném cserélni feleslegesen, nem éri meg szerintem, illetve am3+ os foglalatú kéne,ez azért jelentősen leredukálja a választási lehetőségeket.
mit gondoltok?
Elég a 970-es chipkészlet... Az első amit linkeltél alaplap nagyon túl van árazva.
A 2. nem rossz, de van 27K-ért is az más boltban...
Én egy ilyen régi procira biztosan nem költenék ilyen drágán alaplapra... Még a használt alaplapokat is fontolóra venném. Az Fx 8320 néhol vissza fogja fogni a Gtx 1060-at FHD vagy alacsonyabb felbontás mellett... :S
És megértem, hogy nem szeretnéd cserélni a memóriákat és a procit, mert most elég drága lenne 16Gb-nyi DDR4-es memória, új proci, új lap...
"Én egy ilyen régi procira biztosan nem költenék ilyen drágán alaplapra"
Első vagyok.. ezzel az írásommal arra gondoltam, hogy az általad linkelt alaplapokra nem költenék, 20K-ért amit linkeltem még belefér szerintem...
Ha meg van a proci hagyjad, de ha még nincs, akkor egy Intel Pentium G4560 játékok terén több FPS-t profukálna 18K-ért... De annyival nem lenne gyorsabb, hogy cserélni is érdemes legyen erre a már meglévőt...
20000-49000 Ft között nincs egy épkézláb normális ár/érték arányú processzor.
Szóval amit legolcsóbban megérné venni, az a Ryzen 1400.
Ha úgy érted, hogy ebbe a foglalatba mi lenne a jó, nem igazán van, mert a mostani procit OC-zod és nem lesz vele gond.
Használt piacon lehet olyat csinálni, hogy eladod a mostani procid és veszel egy régebbi i5 vagy i7-et és mellé lapot. :
i5 2500k már nem rossz, erősebb a mostani processzorodtól, de egy i7 lenne az igazi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!