Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » A CD-ket DVD-ket mikor fogja...

A CD-ket DVD-ket mikor fogja végleg lecserélni a Pendrive?

Figyelt kérdés
Most már vannak több tíz, vagy akár több száz GB-os pendrivek. Sőt, láttam, hogy a 120 GB-os kisebb, mint a 8 GB-os. Gyakorlatilag kisebb, mint egy radír. És 120 GB.Egy CD vagy DVD mennyivel nagyobb. Mennyivel sérülékenyebb. Mennyivel nehezebben hordozható. Mennyivel kevesebb adat fér el rajta! És mégis, a pendriveket max. adatátadásra használják, meg adatcipelésre. Pl. játékokat nem raknak rá gyárilag. Még mindig CD-n meg DVD-n vannak. Pedig a későbbiekben, ha majd 30-40-50 GB-os játékok jelennek meg, akkor azt már nem DVD-kre, hanem egyetlen egy Pendrájvra kéne rárakni. Most úgy van, hogy egy nagyobb játékhoz adnak 3 DVD lemezt. vagy hát 1-2-3 éve még így volt, most már nem tudom hogy van, de szerintem nem sokat változott. Ha belegondolunk, a DVD-k már milyen régen megjelentek. És egyelőre semmi sem váltja le őket. Még a pendrive sem, és nem értem miért. Mi haszna van abból bárkinek is, hogy évtizedek óta már a sérülékeny kis adatmennyiségű DVD-ket kell használni a pendrivek helyett?
2017. jún. 15. 17:51
 1/8 anonim ***** válasza:

Majd idővel ez is be fog következni. A 120 GB-os pendrive jelenleg arra jó, hogy egyszerre 120 GB-nyi adatod menjen a levesbe. Minden napra jut egy olyan kérdés, hogy nem látja a gép a pendrive-ot nem tudja formázni vagy fel sem ismeri. amíg ennyire sérülékeny egy pendrive - elég ha rosszkor húzod le a gépről - addig kell másik alternatíva.

Én tavaly másoltam fel minden cuccom egy nagy vinyóra. 200 !!! db DVD-ből egy sem volt olvashatatlan, minden fájl felkerült a HDD-re, pedig volt köztük 10 éves DVD is.

Erről ennyit...

2017. jún. 15. 17:55
 2/8 A kérdező kommentje:
Vagy pl ott van a pendrive lejátszó. Jó, ilyenről nem tudok, hogy létezne, valószínű valaki már kitalálta. Megvesszük a boltban a filmet, ami gyárilag van pendriven. 1.2 mp alatt csatlakoztatjuk a lejátszóhoz, és már el is indul. Mennyivel egyszerűbb, mint megvárni, amíg a DVD olvasó kijön, behelyezzük a DVD-t, akkor megvárni míg visszacsukódik. És ott van a karcolás veszély, meg hogy hatalmas kerek alakú. Mert nem, nem kicsi a DVD. Kb a régi bakelit lemezek átmérőjének fele az átmérője. 2017 van, de még mindig ezeket használja mindenki. Egy CD vagy DVD 3-4-5 év alatt tönkremegy a levegő miatt, a fény UV-je miatt, a por miatt, stb. Egy pendrive nem. És helytakarékos, és nem kell félteni, hogy nehogy összezsírozd, meg nehogy megkarcolódjon. befér a zsebedbe, tök jó, de még mindig valami divatból a DVD van elterjedve.
2017. jún. 15. 17:57
 3/8 A kérdező kommentje:
Sérülékeny, de ha ezt kiküszöbölik, akkor végre nem kell 75 CD-nek fél méter magas tornyot alkotnia, hanem kb egy zsebben elférne az összes. Biztos vagyok benne, hogy az előállítási költsége is kevesebb lenne, és kevésbé lenne környezetszennyező is, mint egy 20x akkora lemez.
2017. jún. 15. 17:59
 4/8 anonim ***** válasza:

A felhőtárhelyek váltják le a játéklemezeket. Már most is rengeteg olyan van amit nem nyomnak DVD-re, és a dobozos kiadás is csak az online aktiválókódot tartalmazza, utána netről töltöd le a játékot. A következő szint pedig amikor már dobozosan sem jelenik meg, hanem steam/uplay/origin-exkluzív.

Amúgy a kis pendrive praktikussága simán visszaüt abban hogy hova a fenébe teszel mondjuk 200 különálló flash meghajtót, ha nem használod őket és hogyan fogod egyesével kideríteni hogy mi van rajtuk ha használni akarod őket. Nem mellékesen ezek ugyanúgy érzékenyek a mechanikai behatásra, ha elég magasról vagy kell erővel ér földet akkor simán letörhet belőle valami és kuka. Továbbá kinek éri meg 1-tartalmas flash meghajtókat tömeggyártani? Kicsit más technológia mint egy műanyag lemezbe sávokat préselni.

2017. jún. 15. 18:02
 5/8 anonim ***** válasza:
végleg soha, csak jelentősen kiszorítja. kultúrember már 10 éve nem nyúlt korongokhoz, és a pendrive-ot is lefeljebb boot-olásra használja.
2017. jún. 15. 18:07
 6/8 A kérdező kommentje:

A kulcsra is akármikor hozzá lehet fűzni, gyakorlatilag még el sem veszíted. Hidd el, 200 pendrive közül, amin rá van írva egy filmcím, előbb megtalálod amit keresel, mint 200 DVD közül.

Írd be, hogy cool pendrive, és nézd meg milyen király pendrájvok vannak. Sokkal menőbbre meg lehet őket csinálni, mint a DVD-t. Egy 128 GB-os pendrive akkora mint az enter billentyű. Egy 700 MG-os CD pedig akkora, mint a billentyűzetem közel egyharmada.Közel 2000-szeres tartalmi méretkülönbség van, és közel 20x kisebb. Az ember rámegy hogy leválasztás, aztán biztonságosan kiszedheti. Szerintem így is már megérné. Én szerintem meg a DVD-k kevésbé megbízhatóbbak, sérülékenyebbek.

2017. jún. 15. 18:07
 7/8 Hominida ***** válasza:

Fehersrac írta: "A 120 GB-os pendrive jelenleg arra jó, hogy egyszerre 120 GB-nyi adatod menjen a levesbe." Egyetértek vele.

A pendrive nem alkalmas hosszú idejű biztonsági mentésre, a CD és DVD igen, nekem is vannak még úgyszólván ősi lemezeim, checksum fájlokkal, és nincs rajtuk hiba. A DVD-t megfertőzni vagy törölni sem igazán egyszerű. Ha pedig egy filmnézésnél az a bajod, hogy sokáig tart, amíg a tálca kijön meg bemegy, akkor ahhoz mit lehet szólni? Használd a pendrive-ot, ennyi. Mindkettőnek megvannak az előnyei és hátrányai. Elég baj az nekünk, hogy a gyártók a saját elhatározásuk szerint döntenek a trendekről és nem a felhasználói igényekre hallgatva.

2017. jún. 15. 23:57
 8/8 anonim ***** válasza:

Es az a kicsi pendrive legytartasa is tobbe kerul mint egy dvd. Es most gondold tovabb a kerdesed, megeri read only pendrivekat kesziteni? Vagy a jatekkal ajandekba kapom a mezei pendrivet amit majd sajat celra is hasznalhatok? Nem hoszem hogy szuksegem lenne majd tucatnyi hordozokra.

A serulekenyrol meg annyit, hogy max az a lemez serult meg amelyiket kettetortem es kidobtam, a pendriveink meg havi 2-3 hasznalat mellet is bedoglottek par ev utan.

2017. jún. 16. 10:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!