Egy ilyen géphez elég egy 500W os tápegység? (cooler master b500 ver2) (Többi lent)
CPU: intel i7 6800k
Alaplap:MSI SLI Krait Edition
GPU: Gygabyte gtx1070
32 RAM DDR4 (kingston hyper x fury black 2166mhz)
Háttértárak: Kingston ssd 240 gb (system)
WD Caviar Blue 1TB 7200rpm (5db)
Mikor összerakattam és megvettem a gépet azt mondták hogy egy ideig még elég lesz, de mivel szinte folyamatosan használom (munka,játék)nem vagyok benne biztos hogy sokáig fogja bírni különösen a sok merevlemez miatt.
...
Az "egy ideig elég" nem azt jelenti hogy 3 hónapig használhatod aztán meghal, hanem hogy amíg nem raksz bele pl még egy kártyát addig nem lesz vele gond. Nem degradálódik a táp teljesítménye, nem vesz fel több áramot a gép idővel, amíg nem nyúlsz hozzá pont ugyanannyit fog fogyasztani. Indokolatlanul ki lett centizve, de ha ma működik akkor működni fog 3 év múlva is - legalábbis a táp teljesítményén nem fog múlni semmi.
A "sok" merevlemez összesen kevesebb mint 35 wattot fogyaszt teljes terhelés alatt, idleben meg kb hatot.
a gep es a tap messze nem azonos minosegkategorias
#2 kerdesbol itelve a tap mar megvan
ha jo a gephazad (jol szelozik tap, no meg minden mas) akkor kulonosebben nem kell aggodni, de a gepedhez mindenkep a Cooler Master bol a V(S) szeria illene (Corsair VS szeriaval ne keverd az nagyjabol a mostani tapod szintje)
szoval ahogy teheted erdemes ezt kitened hardverapro.hu ra es venned egy minosegibet, nem feltetlen CoolerMaster t mert a kis VS eket mar nem hiszem hogy aruljak, Corsair RMx 550 meg mostanaban is tokeketes valasztas (netan ebbol 650 ha kesobb megjobban bovitsz)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!