Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Az egerem olykor teljesen...

Az egerem olykor teljesen lekapcsol, újabban csak az USB portra való újracsatlakoztatásnál éled újra, mi lehet a baja?

Figyelt kérdés
Ez egy gamer egér, bár meg kell hagyni, hogy nem is volt valami drága, csak hát erre azért nem számítottam. Pont úgy jött, hogy a fél éves garancia lejárta után adja meg magát. Régebben csak azt csinálta, hogy lefagyott 1mp-re, majd újra jó volt, most már ha lekapcsol, akkor legtöbb esetben nem is éled újra. Ilyenkor már hallható a Windows hang, amikor lekapcsolunk manuálisan egy hardvert. Először gondoltam tápfeszültség ingadozásra, meg az USB port sérülésére (hátulra van csatlakoztatva az alaplapira), de próa idejére visszakötöttem a kb. 4 éves, ócska, noname egeremet, és azzal nem jelentkezik a hiba. Ebben az esetben az egérre gyanakszom. Driver hiba nem lehet szerintem, mert a hozzá kapott CD-ről telepítve ugyanazt produkálja, mint amit letöltöttem frissen a weboldalról, szinte dettó ugyanaz. A probléma tehát fokozatosan rosszabbodott, emiatt gyanakszom hardver hibára. Ez egy MS Gaming egér, létezik, hogy egyszerűen csak beszoptam vele?

2017. jún. 12. 13:04
 1/6 anonim ***** válasza:

Fél év garancia?

Nem egy év a minimum?

2017. jún. 12. 13:14
 2/6 A kérdező kommentje:
Itt kis hazámban ha alaplapot, vagy új gépet vennék, arra kapnék max 2-3 év garanciát, de az egérrel együtt vettem egy Western Digital HDD-t, arra is csak fél évet kaptam, ez van. Pedig utóbbi azért komolyabb az adatokra nézve. Ez van, de a lényegen nem változtat. :/
2017. jún. 12. 13:19
 3/6 A kérdező kommentje:
Érdekes módon, amióta észlelem az egérnél a hibát, ránéztem az üzlet honlapjára, és eltűnt a vásárolt MS modell, sőt egyetlen MS terméket nem látni az egerek között, talán nem véletlen.
2017. jún. 12. 13:21
 4/6 anonim ***** válasza:

Ja, nem Magyarországon laksz?

Hát próbáld ki másik géppel is, lehet, hogy valami driverhiba. Meg nekem volt már olyan, hogy valamelyik egér az usb 3-as csatiban ugyanezt csinálta, az usb 2-ben meg simán ment.

Aztán még kimérheted a vezetéket, hogy jól érintkezik-e.

2017. jún. 12. 13:24
 5/6 A kérdező kommentje:

Az igazság az, hogy mivel a garancia lejárt, szétszedtem. Legnagyobb meglepetésemre a vezetékek ott, ahol csatlakoznak az egérhez, nos az egér görgője szó szerint éppen érintkezett, súrlódott a kis erekhez. Eleve nem értem azon a zónán miért nem volt rendesen körbeszigetelve. Egyik vezetéket mintha csupaszon látnám, de nem vagyok már biztos benne, hogy ez hiba, ha jól emlékszem végig, a panelig vezető hosszúságában ugyanolyan csupasznak tűnik. Vagy olyan a szigetelése, és nekem tűnik csupasznak, eléggé vékony, nem látható egyértelműen. Amikor újra összeraktam, akkor egy pár napig nyugi volt, most viszont újra előjött a hiba, és egyre rosszabb. Már nem vagyok biztos benne, hogy kábeltörés. Érdekes, hogy azóta produkálja a hibát, amióta felmelegedett. :D Már arra is gondolok, hogy túlmelegszik valamelyik chip. Amúgy róla van szó:

[link]

2017. jún. 12. 13:33
 6/6 anonim ***** válasza:

Multiméterrel ellenőrizd, hogy nincs-e zárlat vagy szakadás a vezetékeken.

Pl. ha csak néha érnek össze a vezetékek, az okozhatja, azt, hogy a gép lekapcsolja azt a portot a túl nagy (zárlati) áramfelvétel miatt.

2017. jún. 12. 13:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!