Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Windows 10 minden egyes...

Windows 10 minden egyes bekapcsolásnál miért aktiválja az éjszakai fényt holott nincs is bekapcsolva?

Figyelt kérdés
Windows 10 em van szerintem most frissítve is lett még tavasszal az creators update (azaz alkotói frissítésre) és utána láttam, hogy a frissítéssel lett benne egy olyan, hogy éjszakai fény persze azét jelzem egyszer csak úgy rányomta, hogy mi ez kívncsiságból akkor elsárgult a képernyő majd ki is kapcsoltam azt azóta oda nem nyúltam azóta egy hét eltelt ma amikor bekapcsoltam a épet és elindult a rendszer a bejelentkezési képernyőnél már olyan sárga volta képernyő mint ha be lenne kapcsolva az éjszakai mód pedig nem volt mert a művelet központban és a gépházban sem volt bekapcsolva ekkor bekapcsoltam majd kikapcsoltam így ugyan vissza állt a képernyő normál fényerőre de van erre valami megoldás, hogy ne kelljen mindíg kapcsolgatni mert ez azért elég zavaró mert amikor felemrült a probléma azt hittem, hogy a kijelzővel van valami de utána eszembe jutott, hogy mikor a múltkor bekapcsoltam akkor is ilyen volt a színe de nem értem mert nem volt beütemezve sem

2017. jún. 10. 20:58
 1/6 anonim ***** válasza:

Ez egyébként arra jó, hogy este, ami előtt aludni mész, már jobb ha nem akadályozod a kékes fénnyel a melatonin termelést, ami az alvást segíti elő. Viszont a kék dfény nem engedné ezt kialakulni. Ezért este a képernyőn, ha szöveges dolgokkal foglalkozol, akkor lehet értelme használni. Azt viszont nem tudom, hogy miért nem menti el az utolsó beállított állapotot.

[link]

[link]

2017. jún. 11. 09:16
 2/6 A kérdező kommentje:

Igen igen tudom, hogy mire való, de nem volt bekapcsolva hanem amikor saját bekapcsolt a gép saját magától ilyen lett a kép úgy hogy se bekapcsolva se beütemezve nem volt!

De közben rájöttem a problémára, hogy hogy leírom ide hátha valakinek segít: https://www.youtube.com/watch?v=kky2IDgMyHw

ebben a videóban mindent megmutat bár nem a fent említett problémámat mutatja de arra is jó, nem vagyok egy nagy szakértő, de csak annyi az egész, hogy a videó leírásában lévő linkről le kell tölteni azt a regedit vagy registery (nem tudom pontosan) fájlt le kell futtatni és utána már minden működik ami az éjszakai fényre vonatkozó beállításhoz kapcsolódó hibákat ki is javítja elvileg vagyis amit a videóban és az én problémámra biztosan jó csak egy újraindítás kell ha le lett futtatva a fájl és utána már minden oké

2017. jún. 11. 23:14
 3/6 anonim ***** válasza:

Az jó lehet másoknak, hogy feltetted a megoldást, már aki fel merte tenni a Windows 10-et. Miért? Itt megtalálod az okot.

[link]

A regedit az a gépen futtatandó regisztrációs adatbázis kezelő program, amivel hozzá lehet adni újabb bejegyzéseket vagy módosítani lehet a tartalmát a régi beállításoknak. Nyilván azt pontosan illik tudni mivel mit változtatsz meg, könnyen el lehet ezzel cseszni az egészet.

Viszont ha egy kész és helyesen megírt bejegyzést akarsz hozzá adni, azzal nem ártasz neki, azt nyilván egy szakértő programozó írta meg jól.

Szóval örülök, hogy sikerült.

Az adat biztonság kérdését még érdemes lenne átgondolni.

2017. jún. 12. 02:02
 4/6 A kérdező kommentje:

Az ismeretségi körömben sok embernek van Windows 10 ese nem értem, hogy miért ne mernék feltenni és sok új notebook ot már eleve úgy árulnak hogy a 10 es fut rajta vagyis szinte mindet úgy arulják, ugyan is amikor megjelent a Windows 10 akkor nem tudom, hogy miért lehetett frissíteni egy évig ingyen mert a Microsoft talán annyira szakítani akart a régebbi rendszereivel ki tudja,

Vagy azért, hogy még ettől is jobban meg tudjon minket figyelni nem tudom de manapság már minden figyel, arra emlékszem, hogy mikor megjelent a 10 es volt körülötte valami olyan botrány, hogy a felhasználók elvileg azt állították, hogy megfigyelik őket rajta, nem tudom lehet, hogy figyelnek azt nem tudom, hogy ezeket az infókat kiadják-e harmadik félnek de ha már itt tartunk, akkor ott van mindenkinél az okostelefon stb Facebook az talán az egyik legnagyobb olyan cég ami lépten nyomon figyel még azt sem zárom ki hogy a kamerán keresztül is ettől eltekintve én is rajta vagyok itt viszont már tudom, hogy ők viszont kiadják rólad az infókat harmadik felénk ezt onnan tudom hogy azok a reklámok azok jelennek meg akiket te néztél még akkor is ha nem azon az eszközön nézted, és olyan is volt tavaly hogy megismerkedtem egy emberrel egy munkahelyen ami kb 100 km re volt tőlem 1-2× beszéltünk és máris kiadta a Facebook hogy kit ismerhetek azért ez kicsit furcsa!

Aki meg eleve úgy veszi meg az eszközét amin Windows 10 van sok ember nem is foglalkozik vele van olyan aki azt sem tudja hogy az most Windows 10 vagy milyen rendsze van rajtacsak megveszi használja bekapcsol kész ok aki annyira nem ért ehhez bár nem értem mire írtad, hogy aki fel meri tenni!

És aki játszik is rajta ott már némelyik játéknál van olyan követelmény, hogy az már csak a 10 esen megy

Egyébként tudom, hogy a registery vél azért okosan óvatosan kell bánni bár annyira nem vagyok zseni de ha van valami probléma vele általában még tudom oldani

2017. jún. 12. 13:28
 5/6 A kérdező kommentje:

Egyébként értem én, hogy kémkedik de mit kémkedik bankszámlaszámot stb mert ha tiszta a rendszer úgy értem nincs rajta kártevő vírus stb akkor azt csak a Microsoft lássa ő meg nem nyúlhat a bankszámlaládhoz még ha meg is tehtné jobb dolga is van még több pénze is hogy az én bankszámlmról pénzt szedjen!

Még ha mondjuk úgy kémkedik, hogy figyel az még nem újdonság mér ha minden lépésemet figyelik sok tábora van a Microsoftnak még ha figyel is tudja hol vagy mit csinálsz azt csak egy gép tudja ott bent mert azt azért kétlem hogy egy ember minden adatot mindenkitől végig böngésszen és ez az úgymond kémkedés úgy mond néha lehet jól is jön talán terroristákat ki tudják vele szűrni bár azt kétlem!

a Google és a Facebook sokkal hamarabb kezdete ezt az emberek megfigyelését én nekik már fejlettebb is az erre lévő mesterséges intelligencia, algoritmusok stb de mit tud rólam kifigyelni most őszintén és ha meg is figyel mire megy vele vissza élni egy tech cég úgy sem fog egy magánember adataival bár lehet megesik de nagyon kicsi rá az esély!

Erről az egészről még annyit, hogy ez az emberek agyában született, hogy megfélemlítség egymást pánikot keltsenek, hogy úristenit figyelnek bár eddig is figyeltek csak nem vette észre de nem baj akkor most örökre elvis bújok, egy szó mint száz összeesküvés elmélet ez az én véleményem

2017. jún. 12. 13:39
 6/6 A kérdező kommentje:
Aki okosan tudja használni ezeket az eszközöket rendszereket annak nagy baja úgy sem lesz belőle és elég tekintetet fordít a biztonságra stb
2017. jún. 12. 13:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!