Van e olyan külső akkumulátor aminek a 12 V DC kimenetéről kb.12 órán keresztül folyamatosan tudnék üzemeltetni egy wifi routert?
Nézzük egy átlagos 3g routert:
* [link]
* [link]
A tápellátásnál 12V/1A-t ír.
12 órás üzem esetén minimum 1 A * 12 óra = 12 Ah-s akkumulátor kell, de számoljunk rá (hogy ne teljesen 0-ra süljön ki, mert az nem tesz jót neki) - legyen 18-20 Ah:
* [link]
Bár van kisebb tápigényű:
* [link]
ez csak 5 W-tot vesz fel. Ha 12 V-os akkumulátorról hajtjuk meg (mondjuk egy 7805-ös feszültségstabilizátoron át), akkor fele akkora akksi is elegendő:
* [link]
"Pl. Ultracell."
Az Ultracell egy gyártó, ami szelep-vezérelt ólom-savas akkumulátorokat gyárt: itt a savat "valamilyen anyagban felitatták, ezáltal gondozás-mentessé téve a telepeket. Általában probléma, hogy ezek az akkumulátorok érzékenyebbek a túltöltésre (hibás töltés esetén a biztonsági szelepek kiengedik a folyadékot, ami nem pótolható). Ennek ismétlődésével az akkumulátor kiszáradhat" - forrás: [link]
Bővebben: [link]
Kaptam egy nem privát jellegű privát üzenetet:
"Üdv!
Láttam a válaszodat és nagyon hálás vagyok a segítségért. Azt szeretném kérdezni, hogy mi kell még ahhoz hogy egy ilyen akkut rá tudjak kötni a router árambemenetére? Válaszodat előre is köszönöm."
1. Kell némi kéteres kábel.
2. Kell az akkumulátornak megfelelő csatlakozó - egy-egy darab - ez az akkumulátoronként változhat, meg kell nézni az akkumulátor adatlapját.
3. Szükség van egy DC tápcsatlakozóra, amit bedughatsz a routerbe. Ez alkalmasint az 2,1*5,5 mm-es hengeres csatlakozó:
USB-s/5V-os tápellátáshoz egy átalakító - egyik felén bemegy a 12 V (ami rácsatlakozik az akkumulátorra), a másik felén meg ki az 5V az USB-n.
Magad is elkészítheted, nem túl bonyolult kapcsolás:
4. Kell egy 12V-os akkutöltő, amivel feltöltheted az akkumulátort.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!