Windows 7 ujratelepíteseben segítenetek?
Regi laptopot szereztem be olcson hogy a tesomnak adjam az enyemet. jol mukodott de a másik tesom sok fájlt es programot torolt mert nem lehet betenni cd es dvd-t ebbe a gepbe es zavarta hogy annyi dvd es cd íro program van rajta. szoval sokmindent torolt es most nincs hang . azt írja hogy nincs hangeszkoz telepítve es sokszor hibajelentest csinál, de nem javít semmit. nem tudok kimeneti hangeszkozt telepíteni. rememel hogy ujratelepítesnel lesz ujra hang. csak az a baj hogy ugye dvd-t es cd-t nem lehet behejezni. pendrájvrol kellene telepítenem de az a baj hogy nincs nekem windows 7-es ujratelepítesem. az okosabbik tesom nem akar foglalkozni ezzel, mert unja hogy mindíg javítgatnia kell. ismerosoktol pedig csak windows 8-as van, amit nem ismerek es nem akarom a tesomat ezzel terhelni, hiszen a win7 -et sem akarja ujratelepíteni nekem. Nem merem internetrol leszedni es ugy ujratelepíteni.
Tudnátok kuldeni windows 7 ujratelepítest? Pendrájvrol egy fájlt tudtok kuldeni nekem ide? Remelem segít nekem valaki, nagyon megkoszonnem.
"Ja és ha torrentről szedsz le, az egyáltalán nem vírusos!"
Az elbizakodottság már eleve egy biztonsági kockázat, hamis biztonságérzetet szül. A torrrent nem megbízható forrás.
"nem muszály újratelepítened."
Ezzel egyetértek, bár a muszály az muszáJ.
"Elég csak egy DRP15-öt"
Gyanítom erre gondolsz:
a hivatalos oldaláról elérhető a legfrissebb változata (a 17-es) - bár kissé gyanús:
Ha biztosra akar menni a kérdező, akkor inkább a gyártó hivatalos oldalát keresse fel.
Szóval kedves kérdező, milyen laptopról van szó?
Ezt már itt is megkérdeztem:
https://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__biztonsag__..
Sokminden van írva. előző gápemnek a teteján volt leárva.
Product Compaq nc6000
s(n : CNU4211B5
P(N : Dp894A (kereszt)ABD
dy service tag Cn c 6000 OP160X440WGN51P GR
6060A0169401
warranty 3 year
hp
compaq nc 6000
intel inside pentium Anatel
Modem Model T60M283.00
Aha szóval ilyen régi gépről van szó, szóval nem egyszerű a helyzet:
* [link]
alapesetben 2003-as processzor:
* [link]
* [link]
ami gyanús, hogy nem támogatja az NX bitet, ami Windows 8-hoz kell:
* [link]
szóval én elsődlegesen maradnék a Windows 7-nél.
Anno ezt Windows XP-hez adták ki, ahhoz még nyújt a HP támogatást:
* [link]
a hangkártya tekintetében két lehetőség van (két hangkártyával szerelték ezt a szériát):
* Conexant CX20468-31
* ADI Soundmax
azt kéne kideríteni, hogy pontosan melyik van.
Ehhez szedd le az Aida64-et:
* [link]
szimplán a hordozható változatot:
* [link]
tömörítsd ki:
* [link]
és futtasd az aida64.exe-t.
A Multimédia->PCI/PNP-audió résznél találhatod a hangkártyád pontos típusát.
Ha Conexant van, akkor elvileg némi trükkel a Windows XP-s drivert is át lehet alakítani Windows 7 kompatibilissé:
* [link]
itt is arról írnak:
* [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!