Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Monitort szeretnék venni,...

Monitort szeretnék venni, kinéztem egyet, szerintetek jó választás?

Figyelt kérdés

Sajnos megadta magát a régi monitorom, egy 14 éves 1440x900 as d-subos tft. Meg lehetne csináltatni, de úgy érzem már megette a kenyere javát és illő lenne frissíteni a PC hez méltóra.

Konfig:

I5 4590

Gtx 960 4 gb

8gb ddr3

Azt olvasgattam, hogy egy monitor is nagyon sokat tud dobni a játékélményen és a teljesítményen ezért én az Acer predator 1080p 24" 144hz-es g-sync es monitorját néztem ki. Megéri hosszú távon váltani egy ilyenre, vagy jó egy olcsóbb kategóriás monitor is? Főleg játékra, filmezéskor nagy TV-n megy a gép.

2017. jún. 9. 11:01
 1/5 anonim ***** válasza:
Ha ugyanazt nézzük(és a gsync miatt valószínűsíthető) akkor ez egy 120+ ezres monitor, azért ez egy kicsit meredek egy 35-40 ezret érő kártya mellé - na meg értelme sincs sok, az életben nem produkál az a kártya 144+ fps t. Személy szerint inkább vennék egy olcsóbb freesync monitort 40-50 ezer magasságában(ennyiért vannak korrekt IPS 75hz es darabok) és egy rx580 at - habár ez most az ethereum miatt nem egyszerű feladat.
2017. jún. 9. 11:49
 2/5 A kérdező kommentje:
Hát 35-40 ért maximum gtx 750 et kapsz. Freesync meg eleve kilőve pláne, hogy nvidia párti vagyok. Ha összeszámolod, hogy vennék egy új kártyát meg monitort semmivel sem lennék előrébb, mint most(ráfordított pénzben). A legtöbb játékban simán megvan 100fps+ ha nem is ultrán (esport játékokban meg főleg) csak a vsync el le kell szabályoznom 75 re tearing miatt. A gsync lényege amúgy is az, hogy a monitor visszaveszi a hz-et a gpu ból jövő fps számhoz, szóval segíti a megjelenítési lagmentességet, ez főként a gyengébb kártyáknál tud segíteni, arra is van kitalálva. Annyira meg amúgy sem lehet rossz egy gtx 960 ha az oculus rift minimumjának megfelel ;)
2017. jún. 9. 12:44
 3/5 A kérdező kommentje:
Még annyit hozzátennék, tegyük fel igazad van, de egy jó monitor hosszabb használatot bír ki, mint egy jó videókártya. Értem ezalatt, vga-t hamarabb kell cserélni teljesítmény miatt, mint monitort. Teszem azt gyenge a kártyám 2 év mulva veszek újat és csocsi ragyi monitorom meg ott van hozzá. Veszek egy gagyi monitort 2 év alatt ugyis kell vga-t cserélni aztán ott vagyok, hogy a gép zsír a monitor meg olyan amilyen...
2017. jún. 9. 12:51
 4/5 anonim ***** válasza:

A kártyád az 1050ti al van egy szinten, azt meg 44 től meg lehet kapni újan, 35-40 ezret ér legfeljebb egy használt 960 - 750 meg két éve is volt ennyiért. Annak a monitornak 980ti\1070 mellett van értelme, azért mondtam az 580 at mert sokkal erősebb mint a mostani kártyád és azzal látnál is valamit a magasabb képfrissítés előnyeiből(a gsync hatalmas felára miatt nem nv kártyát javasoltam). 970\290 volt a rift\VR minimum kártyája mindig, valamivel kevered, és azt is erősen kétlem hogy "a legtöbb játékban megvan 100+ fps simán", a fury(>gtx 980) m is 70-80 fps körül teljesít, de pl wildlandsben 50 felett is ritkán járt közepes-magas beállítások mellett(1080p).

Nekem aztán teljesen mindegy hogy mit veszel, azt kérdezted jó választás-e, szerintem rettenet, ugyanannyi pénzből sokkal jobb élményt lehet kihozni jelenleg amd+freesync monitorral, ha azt írtad volna hogy fanboy vagy és csak a megerősítésre vársz akkor nem koptatom feleslegesen a billentyűzetem.

2017. jún. 9. 15:19
 5/5 A kérdező kommentje:
A riftnek uj sdk-ja van, amivel módosult a minimum konfigja i3 ra és gtx 960 ra, hivatalos oldalukon megnézheted. Valami új technológiás képalkotást fejlesztettek ki.
2017. jún. 10. 09:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!