ASUS T100HA laptop szenzorját lehet kalibrálni? Úgy érzékeli h fejjel lefelé van, így a kamera fordított képet ad
Van egy ASUS Transformers T100HA laptopom, transformers azaz a billentyűzettől szétvehető. Windows 10 oprsz, 64bit, nyáron lesz 1 éve h vettem, eddig semmi gond nem volt vele.
Most először próbáltam videóhívást csinálni vele, de a kamera fejjel lefelé fordított képet ad.
A Kamera alkalmazásban ha fényképet csinálok az normális, ha videót veszek fel akkor fejjel lefelé látszik a kép, mindkét kamerán (elől és hátul).
Google Hangouts-al próbáltam videóhívást, és ott is fejjel lefelé látszik a kép.
Kerestem angolul mindent:
Minden tanácsot kipróbáltam amit itt leírtak, ugyanaz.
Telepítettem az Asus oldaláról a Chipset, majd a Camera drivereket, habár szólt a telepítő h minden telepített driver naprakész, azért felraktam. Még mindig rossz a kép.
Ezután egy másik topicbac írta vki h dettó ugyanez a problémája, de észrevette h a laptopja azt hiszi h fejjel lefelé van fordítva, és nálam is ez lehet a gond: Beállítások/Rendszer/Kijelző fülön van egy Tájolás nevű választható lista, ami aszerint változik h a tablet éppen hogy van forgatva, default értéke (tablet dokkolva) "Fekvő (fejjel lefelé)". Ha megpróbálom simán Fekvő-re állítani akkor megfordítja a képet, majd azonnal visszaforgatja eredeti állapotba, szóval képtelenség ezt az értéket beállítani.
Szóval a tablet azt hiszi h fejjel lefelé van állandóan, valószínűleg ezt korrigálja azzal h a képet is fejjel lefelé adja. Próbáltam mindenféle Sensor driver frissítést csinálni, az Asus oldaláról leszedtem a Sensor filtereket, mindent felraktam de semmi változás.
Valahogy a szenzorokat kellene kalibrálni, de erre viszont semmilyen lehetőséget vagy értelmes találatot nem találtam.
Ugyanakkor az Asus fórumokon sokan küzdenek ezzel a problémával, de az Asus érdemi segítséget nem nyújt a problémában.
Akinek ugyanilyen laptopja van, nektek mit ír a Beállítások/Rendszer/Kijelző oldalon a Tájolás-hoz?
Tud bárki mondani vmit amin elindulhatnék?
Köszönöm,
üdv
Köszönöm a válaszod.
A BIOS frissítéshez kellene a rendszer BIOS-neve, de ha csak simán belépek a BIOS-ba nem írja jobb oldal lent.
Nyomva tartani az F2-t majd katt a power buttonra-a bekapcsológomb? ez abszurdnak tűnik, nem világos mi az a power button
Megköszönném a segítséged
Oké, BIOS-ban F12-re megjelent a sarokban a BIOS neve, és azt a csomagot szedtem le. Utilities-sel telepítettem, a telepítés sikeres volt.
Semmi változás nincs, az eszköz úgyanúgy fejjel-lefelé érzékeli a Tájolást, a videóhívás illetve videófelvétel pedig ugyanúgy fejjel lefelé áll. :SS
Akkor minden programban be kell külön állítani:
Ezt az oldalt pedig már láttam.
Nincs "ASUS T100HAN kamera" nevű kamera, ez az oldal nem oldja meg se a Google Hangouts, se a Kamera alkalmazásban a kép fejjel lefelé problémát.
Azért köszönöm a segítséged.
A rendszerleíró adatbázisban is megpróbálhatod a kamera értékeit megtalálni és átírni.
Egy kicsit régebbi ASUS laptopnál meg kellett változtatni egy bejegyzés értékét.
Ehhez indítsd a Beállításszerkesztőt:
Start menü > egyből írd: regedit > Enter billentyűvel indítod, vagy feljebb a találatoknál egérklikkre > a megjelenő ablakban keresd balra a következő kategóriákat:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Class\{6BDD1FC6-810F-11D0-BEC7-08002BE2092F}\0000\Settings
Flip értéke 0 helyett 1-re írva náluk helyrehozta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!