Játék közben újraindul a gép. Miért?
A konfigurációm:
-RX 470-es videókártya
-8 GB RAM
-450 W-os Táp (Corsair)
-2 db 1 TB-s vinyó
-AMD FX 4300 3.80 GHz-s processzor
Én személy szerint vagy a processzor hűtőre vagy a tápra gyanakszom. Ha valakinek van ötlete hogy mitől van ez, annak szívesen várom a kommentjét.
Töltsd le a az msi afterburner-t, és állítsd be h játék közben írja ki mind a gpu, és a cpu hőmérsékletét. És figyeld a hőfokot, és írd le ide.
Milyen tápod van? Pontos típusát jó lenne ha leírnád, mert van pár 450wattos corsair táp. Én a helyedben ismerőstől ha van egy minőségi tápja, én azzal kipróbálnám a gépet.(nem codegen féle tápokkal)
Megnéztem Afterburner. 52 celsius fokig kúszott fel a hőmérséklet, ami azt gondolom hogy terhelés alatt nem valami hű de nagy szám.
A tápom pedig, Corsair 450W VS450.
Nekem RX480 mellé bevan b*sz*rintva egy Corsair VS350, holott az ajánlott 550W volna, háromszor, ha újra indult Mirrors Edge Catalyst kozben (semmi másnál soha).
320 W-nál nemigen vett fel tobbet.
Processzorod elnézve szerintem az melegedett túl.
#6 Az ember aki egy VS350 mellé betett egy rx460-at. És tudja ,hogy nem bírja a táp de nem cserél. Inkább indúljon újra mi? Na ez a leginkább kerülendő példa.
Én kipróbálnám mással.
#7:
Egyrészt, RX480.
Pont, hogy a táp bírja és erre akartam kilyukadni. Ettol fuggetlen nagyon határeset, nem szabad kicentizni és tényleg nem ez a kovetendo példa!
Más játékoknál viszont egyáltalán nem állt le, kivéve a Catalyst-ot!
Ezért is hoztam fel a kivételt. Lehet, hogy tényleg a táp volt a kevés, lehet, hogy a játék volt a ludas.
Mindenesetre amire ráakartam világítani, ha neki gyengébb konfig, de nagyobb teljesítményu táp mellett mégis leáll a gép, bár a táp lehet hibás gyártmány ettol fuggetlen, én inkább a CPU-ra gyanakodnék.
320W felé még teljes kihasználtság mellet SEM ment a felvett teljesítmény.
Egyébként megnézel egy PSU kalkulátort, látni fogod, hogy max kihasználtság mellett hány wattot fel a hálózatról a számítógép.
Kérdezo: 52 fok az nem kevés, de tényleg kérj kolcson egy normális tápot, hátha változik a helyzet.
450W az boven elég lesz viszont, tehát nem ott lesz a hiba.
Ellenorizd le ezen kívul, tuningoltál-e olyat, amit nem kellett volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!