Szerver gépbe melyik a jobb? Ryzen 1700 vagy i7 7700K?
0-24 órás 100 fős Minecraft szerverről lenne szó, mennyire használná ki a több magot?
Véleményem szerint a Ryzen jobb lenne, de tényleg nincs tapasztalatom abban, hogy egy ilyen szerver mennyire használná ki a sok magot.
A Minecraft csoportban meg 75-en állnak az i7 mellett, 6-an a Ryzen mellett, így most én vagyok a hülye vagy a csoportban lévők ~90%-a?
Egyetértek a #11-es hozzászólóval. 16 (8) Xeon mag és 32 GB RAM mellett azért el kéne futnia.
Pontosan milyen szerverről van szó?
Milyen processzor? Mekkora merevlemez/SSD?
Milyen bérelt vonali kapcsolat? Milyen operációs rendszer? Milyen szerver-szoftver?
Miből látod, hogy kevés a teljesítmény?
Két 100-120e Ft árú Xeon eredménye.
i7 7700K eredménye
Ryzen 1700 eredménye
Az I7 is és a Ryzen is erősebb mint az olcsó Xeonok.
A Ryzen kicsit erősebb a 7700Któl.
De egy tisztességesebb 8 magos Xeon jobb disk alrendszerel és 4 csatornás memóriavezérlővel rendelkezik.
A ram és főleg a diszk alrendszer sebessége legalább olyan fontos mint a cpu maga.
Ha a minecraft szerver csak 4 magig skálázódik és nincsenek komoly és gyakori mysql lekérdezést futtató modulok(CoreProtect) akkor talán az I7 a jobb megoldás.
Az a "tisztességes xeon" 2000 dollár, és számold rá a hazai áfát is. Nem tudom mit lehetne ehhez még hozzáfűzni, az 1700 300 dollár alatt van.
Az is humoros, hogy az 1700 "kicsit" jobb mint a 7700k, talán ha egy valós összehasonlítást linkelnél ami ezt alátámasztja. 4 vs 8 mag, 8 vs 16 szál, és munka alatt az életben nem fogod 5ghz en használni(de még ha az inasodat mellé is állítod hogy töltögesse a folyékony nitrogént sem segítene túl sokat, egyszerűen 4 mag erre ma már hurka). A 70 ezres 1600 is köröket ver rá, ne viccelődjünk kérem.
Közben informálódtam a szerver tulajdonosánál...
Beállítási hiba van, mert elvileg csak 1-2 magot használ a szerver...
"Beállítási hiba van, mert elvileg csak 1-2 magot használ a szerver..."
Miért is nem vagyok meglepődve... ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!