Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Milyen videókártyát tudtok...

Milyen videókártyát tudtok ajánlani 100000Ft alatt Blender-hez, valamint UnrealEngine-hez?

Figyelt kérdés
Én egy Nvidia Quadro K1200-ra gondoltam, de a hardverek ezen részéhez nem értek.

2017. máj. 21. 19:51
 1/6 anonim ***** válasza:

Blenderhez rx480\580(ilyen területen 1070 szintet hoznak). Quadro egy rakás szar lenne UE(vagy bármilyen játékmotor) alatt az árhoz képest, nem ez a célterület, nem is értem hogy jutott egyáltalán eszedbe, kizárólag a hátrányait látnád a kártyának.

Ha cuda alapú renderert használsz akkor talán esetleg 1060, de ha van lehetőség opencl t használni akkor sokkal jobban jársz valamelyik radeonnal.

2017. máj. 21. 20:05
 2/6 anonim ***** válasza:
Totál pénzkidobás. Egy GTX1050ti-vel 120FPS-em van a FHD-n összetett jelenteknél Unreal Engine alatt. A Quadro, meg ugyan tervezésre/renderelésre való, de kb. egy 950 szintjét hozzá, talán azt se. Magyarán lesz egy dupla olyan drága, de fele olyan erős kártyád, cserébe viszont nem kapsz semmit, mert ezekkel a szoftverekkel nem tudod kihasználni amúgy se. Amúgy meg a jó fejlesztőt nem a hardware teszi, hanem a elhivatottság. Én egy A4-es APU integrált GPU-jával kezdtem, és befutottam. Persze kínszenvedés volt sokszor 10FPS-el dolgozni, de Firepro/Quadro akkor is hülyeség realtime renderre. Erre ott a GTX széria.
2017. máj. 21. 20:09
 3/6 A kérdező kommentje:

én úgy hallottam, hogy a quadro kártyák a jobb minőségi gtx kártyák közül kerülnek elő, ebből gondoltam, de nem néztem utána, hogy mennyire igaz, na mindegy már ezt is tudom, akkor egy használt 980ti lehetséges?

vagy vegyek újonnan egy rx580-at?

2017. máj. 21. 20:11
 4/6 anonim ***** válasza:
Inkább az utóbbi :)
2017. máj. 21. 20:28
 5/6 anonim ***** válasza:

A quadro(meg általánosságban bármelyik prosumer kártya) nem csak a minőségben tér el(ennek ezen a szinten nincs semmi jelentősége, ha 24\7 100% terhelés alatt van hónapokig egy renderfarmon, na majd akkor), a geforce okban brutálisan limitált a 64bit\double precision számítási kapacitás(btw a közhiedelemmel ellentétben emiatt népszerű a titan, nem azért mert 5 százalékkal gyorsabb játékok alatt az aktuális ti modellnél). Na de neked a világon semmi szükséged nem lesz erre, UE semmit nem tud kezdeni vele, blender tudna, de mivel az amd kártyák sokkal kevésbé vannak korlátozva jobban megéri azok közül választani.

És végre egy olyan eset ahova érdemben lehet linkelni a userbenchmarkot

[link]

Nem igazán lehet mit hozzáfűzni, talán még annyit hogy a K6000 nál(laza 2.2 millió pénz)is gyorsabb az 580(a 24gb vram miatt sok esetben lehet opció az a kártya, és ha a célközönség mondjuk a Disney akkor az árcédulának is van értelme, de azt gondolni hogy attól hogy quadro jobb marhaság).

2017. máj. 22. 03:47
 6/6 A kérdező kommentje:
köszönöm ezt a részletes választ:)akkor rx580 lesz, nem olyan rég azt szerettem volna venni, de aztán rátaláltam a Blender-re és az UE4-re és kedvet kaptam a játékfejlesztéshez (már csak meg kell tanulni:D) és ez miatt fordult meg a fejemben a quadro(sőt még egy használt tesla is de annak utánaolvastam és rájöttem, hogy ez nem erre a térre van kitalálva:D
2017. máj. 22. 17:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!