Winchestert tönkretehet egy kis túlfeszültség?
Figyelt kérdés
Külső (házban lévő) és belső winchesterre egyaránt érdekel a válasz!
Alapvetően 12 volttal működnek. Tönkre lehet-e tenni őket
a) 11
b) 11,5
c) 12,5
d) 13
volttal?
Mennyire érzékenyek?
Csak hozzáértők válaszait várom, köszönöm!
2017. máj. 19. 20:18
1/7 A kérdező kommentje:
A kérdést pedig nyilván azért írtam ki, mert nem találtam elég pont ezekre vonatkozó információt.
2017. máj. 19. 20:21
2/7 3 napos mákos lecsó válasza:
a.) fölött és d.) alatt.
3/7 A kérdező kommentje:
?
Ezek közül a 12,5 és a 13 több, tudom, a biztonság kedvéért odaírtam kevesebbet is. Tehát?
2017. máj. 19. 20:58
4/7 anonim válasza:
egyik sem. Max. több ampertól megy tönkre, a feszültség ingadozása nem okoz maradandó károsodást.
5/7 anonim válasza:
Ez nem így működik. Van általában +-5% os tűrés. Lehet 10 ugyan olyan merevlemez közzül, mind más feszültségen halna meg. Illetve az se mindegy meddig. Egy két pillanatig 14V ot túlélhet, de persze leölné ha tovább megy. ~11-13V on szerintem hibátlanul üzemelne, ekkorát a tűrés még megenged.
6/7 A kérdező kommentje:
Ampertől hogy menne már tönkre? Legfeljebb nem vesz fel annyit, amennyit a táp amúgy le tudna adni. 5-10%-os tűréshatárt olvastam én is, de nekem nem mindegy, mennyi az annyi. Kevés az információ a témában, ezért írtam ki a kérdést.
2017. máj. 19. 21:11
7/7 3 napos mákos lecsó válasza:
Pontosan :) #4 válaszoló nem volt fizikaórán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!