Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Valaki segítenie hogy miért...

Valaki segítenie hogy miért nem töltődik a laptop akkumulátorom?

Figyelt kérdés

Fenn van a töltőn a gép, de azt írja hogy "csatlakoztatva nem töltődik"

már próbáltam mindent, újra indítottam a gépet, kivettem az aksit, töltő is csatlakozik stb..

próbáltam az eszközkezelőben új drivert keresni, de nem is mutatja az aksit

talán még két hónapja sincs hogy vettem a Laptopot nem valószínű hogy hardveres hiba lenne, legalábbis nagyon remélem

asus x550vx-dm069d laptopom van

2017. máj. 18. 20:49
 1/10 anonim ***** válasza:
hány %-nál irja ki?
2017. máj. 18. 21:01
 2/10 A kérdező kommentje:

97%

már kb 35-40 perce

2017. máj. 18. 21:02
 3/10 anonim ***** válasza:
Az nem probléma. lemerítés és töltés után jó lesz, de mindig maximum 10 %-re mert nem szereti ha teljesen lemeríted.
2017. máj. 18. 21:06
 4/10 anonim ***** válasza:

Azért nem töltődik, mert 5% különbséget enged meg a beállított maximumtól az elektronika.

Nálad a max. 100%, tehát addig nem fog tölteni, amíg magától le nem esik 95%-ra. (napok, hetek, ha folyamatosan töltőn van)

2017. máj. 18. 21:27
 5/10 A kérdező kommentje:
azóta már müködik leengedtem 88%ra majd újra fel tettem és tölti :)
2017. máj. 18. 21:48
 6/10 anonim ***** válasza:
Semmi baja, sőt pont azt próbálja elkerülni az elektronikai hogy tönkre vágják amit te is akarnál. Egy akkumlátor nem szeret 100% on dekkolni hónapokat. Olyan mintha neked éjjel nappal folyamatosan 100% on kellene a gyomrod tartanod. Nem lenne kellemes. És az elektronika nem tölti tovább. Ez teljesen jól van így. A régi laptopok amik simán felrittyentették 100% ra az akkut azok 2-3 év alatt leölték az akkut még ha nem is használtad.
2017. máj. 18. 22:19
 7/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2017. máj. 18. 22:23
 8/10 anonim ***** válasza:

6

Ez sok-sok téves információn alapuló sületlenség.

2017. máj. 18. 23:08
 9/10 anonim ***** válasza:
Nagyon sokat foglalkozok lítium aksikkal és marhára nem hülyeség. Terheli a cellákat ha maxon vannak. Ez totál alap fizikai tulajdonságuk. Egy akkunak az az ideális ha közepes töltöttségen dekkol. Persze az akkumulátor használati eszköz szóval hülyeség ilyenen spórolni persze, meg az okosabb eszközök már megoldják.
2017. máj. 19. 17:20
 10/10 anonim ***** válasza:

Az új laptopok is ugyanúgy 100%-ra töltenek, mint a régiek. 5% esés az, amíg nem kapcsol be a töltő, hogy ne legyen ki-be kapcsolgatás.

Jobb laptopokon állítható, hogy meddig engedje tölteni az akkut az elektronika, ez jellemzően 60%. Persze ha folyamatosan töltőn van, akkor is csökken 1-1%-ot naponta/hetente, ha leér 55%-ra, akkor visszatölti 60%-ra megint.

Onekey Optimizer Lenovo laptopoknál kezeli ezt szoftveresen, 60%-ig engedi tölteni az akkut, ami az ideális neki, ha állandóan hálózatról megy.

2017. máj. 19. 19:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!