Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Ti ott, a monitor túloldalán!...

Ti ott, a monitor túloldalán! Tudnátok segíteni az alábbi konfig megvalósításában? A részletek lent.

Figyelt kérdés

Budget gaming (sic!) PC-t raknék össze SFF/shoebox méretben, meglévő GTX 750ti LP mellé gondolnék G4560-os Penyát, H110-es mini-ITX lapot, kábé 8 GB DDR4-et, meg 300W-os tápot. 800*600-ban, esetleg 720p-ben játszanék vele, SSD-t nem tervezek bele tenni egyenlőre. A kérdések:

- Van valami ami túl sok/túl kevés ebben a konfigban?

- SSD mennyit számít egy ilyen gépnél?

- Mennyire lesz időt álló? Mégis csak Kaby Lake, DDR4...

- Tápra van valami jó ár/érték arányú ötlet?

- Maradjak a bevált Win7-nél, vagy ketyegjen rajta Win10?

Trollok is nyugodtan írjanak, de csak ha vicces!

Előre is köszi a válaszokat!

2017. máj. 16. 12:45
 1/6 anonim ***** válasza:
Tápból: Be quiet! Pure Power 10 300W vagy ha kevesled akkor a 400 wattos. SSD a bekapcsoláskor érződik leginkább szóval nem fontos. Pár évig szerintem elketyeg max veszel bele egy jobb VGA-t később. Én Win 7-et használom amíg csak lehet, de lehet csak én vagyok maradi. :)
2017. máj. 16. 13:12
 2/6 A kérdező kommentje:

Köszi a választ, szerintem elég lesz a 300W, mert most is annyi van, hangkártya meg már nem kellene az újba, a proci meg fele annyit fogyaszt, mint a mostani Q6600-asom.

Üdv!

2017. máj. 16. 13:24
 3/6 anonim ***** válasza:

Az SSD alapkövetelmény szinte napjainkban. A játékokhoz pláne kell a teljesítménye, hiszen sok apró fájl írására, olvasására, mozgatására van szükség. De persze mindennapi használat során is sokat segít. Én semmiképp nem hagynám ki.

Mai hardverre pedig mai szoftvert raknék, nincs semmi baj a Windows 10-zel sem.

2017. máj. 16. 13:29
 4/6 A kérdező kommentje:

Köszi a választ!

Durván hány % javulás várható töltési időben egy ilyen konfignál SSD-vel? Mert várni azt tudok, mint az öreg bika a hegyen, a Skyrimet 80 "cudás" HD5450-en vittem végig, neteztem olyan gépen, amiben 256 MB RAM volt, szóval nehéz kihozni a sodromból, egyedül az irodai gépemen olvadtam le, mert egymagos P4, 1 GB DDR1, Win XP, és vagy 10 éve nem volt újrarakva, welcome to 2017... :(

2017. máj. 16. 14:01
 5/6 anonim ***** válasza:
Skyrim azzal a kártyával. Öreg, beloptad magad a szívembe. Én is :D. Videokártya tekintetében nem járnál jobban egy 1050-el vagy rx 460-470-el ?
2017. máj. 17. 20:13
 6/6 A kérdező kommentje:

Skyrim azzal a kártyával. Öreg, beloptad magad a szívembe. Én is :D. Videokártya tekintetében nem járnál jobban egy 1050-el vagy rx 460-470-el?

Biztos jobban járnék az általad említett kártyákkal, de LP kártya kellett, és ez volt a legerősebb még ősszel, amikor kinéztem. Szóval még csak pár hónapos, így luxus lenne cserélni, meg amúgy is elégedett vagyok vele, számomra tiszta Paks2, meg rohadt jól is néz ki (nyilván ez szubjektív, és ugye úgyse látszik a házban):

[link]

Lefuttattam pár tesztet (Heaven, stb) kíváncsiságból, és 16-19x volt gyorsabb beállítástól függően, mint az 5450. :)

Kösz a kedves szavakat, jó látni, hogy mások szerint is van élet az Core i7-en és az 1080 SLI-n túl...

Üdv!

2017. máj. 18. 09:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!