Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Monitor + UPC Mediabox?

Broaktor2 kérdése:

Monitor + UPC Mediabox?

Figyelt kérdés

Azt szeretném megtudni hogy valyon valaki használja-e úgy a monitorját h a UPC vagy más szolgáltatótól igénybe vett mediaboxát a monitorral kötötte össze.

Nem a tv-monitor kombóra gondolok!!

Egy mai új szériás, sima monitor ami csak HDMI csatlakozóval rendelkezik.

Elsőre nekem is egyértelmű hogy a két eszköz között létre kell jönnie a képátvitelnek. Miért van erről kétségeim? Mert egy 4 éves monitoromal teszteltem le aminek D-sub és DVI csatlakozóval rendelkezik. A mediaboxhoz egy DVI-Hdmi kábelel tudtam összekötni. A montort át állítottam a DVI-től való jel fogadásra. Sajnos nem volt kép, maradt a készenléti üzemmódban.

Azt gondoltam hogy attól még hogy gyárilag átlakított DVI-Hdmi kábelel kötöm össze, működnie kell. Csak a jelet átadó kábel a két csatlakozókhoz képest más helyen helyezkednek el, tehát kell lennie képnek. De még sem.

Vagy egy Hdmi-Hdmi kábelen már működne?

2017. máj. 4. 07:34
 1/7 anonim ***** válasza:
Es a hangot hogy fogod hallani?
2017. máj. 4. 08:05
 2/7 Koplárovics Béci ***** válasza:
Nekem Horizon boxom van, előtte a fekete HD-s box volt, mindkettővel működik DVI-s monitorral (Samsung 2243SW). Annyi, hogy van egy HDMI switchem. Ebbe jön HDMI-HDMI-vel a box, DVI-HDMI-vel a gép, és egy MHL kábel. A switch a monitorra HDMI-DVI kábellel van kötve. Teljesen jól működik.
2017. máj. 4. 08:26
 3/7 Koplárovics Béci ***** válasza:
Ja, és a hang meg házimozin van.
2017. máj. 4. 08:26
 4/7 anonim ***** válasza:

Csak HDCP képes DVI bemeneten működik. A monitornak tudnia kell a videós felbontásokat pl. 1080i@50Hz. A monitornak tudnia kell a DVI porton az YPbPr szineket. Ebből valami hiányzik nálad, azért nem működött.

A fizikalag HDMI-vel szerelt monitorok és a ma kapható DVI-osok ezeket mindig tudják, a régebbi DVI portosak nem mindig.

2017. máj. 4. 08:38
 5/7 anonim ***** válasza:

HDCP kell ismernie a monitornak, azon küldi a jelet a médiaboxnak, hogy milyen felbontást támogat. A DVI nem visz át hangot és ha nincs hangeszköz, akkor az is problémát okozhat....ez attól függ hogy a Firmware hogyan van megírva.

A DVI -hdmi átaakító tökéletesen működik HDCP képes monitorral, ha ez nincs akkor kézzel kell beállítani a felbontást, ha a Menuben találsz ilyen opciót.

2017. máj. 4. 09:32
 6/7 anonim ***** válasza:
Bocsánat a DVi-D átviszi a hangot is, de ez csak új monitoroknál fordul elő, a régi DVI-I csak képet közvetít.
2017. máj. 4. 09:33
 7/7 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszöböm mindenkitől a hasznos információkat! :))
2017. máj. 4. 12:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!