Monitor + UPC Mediabox?
Azt szeretném megtudni hogy valyon valaki használja-e úgy a monitorját h a UPC vagy más szolgáltatótól igénybe vett mediaboxát a monitorral kötötte össze.
Nem a tv-monitor kombóra gondolok!!
Egy mai új szériás, sima monitor ami csak HDMI csatlakozóval rendelkezik.
Elsőre nekem is egyértelmű hogy a két eszköz között létre kell jönnie a képátvitelnek. Miért van erről kétségeim? Mert egy 4 éves monitoromal teszteltem le aminek D-sub és DVI csatlakozóval rendelkezik. A mediaboxhoz egy DVI-Hdmi kábelel tudtam összekötni. A montort át állítottam a DVI-től való jel fogadásra. Sajnos nem volt kép, maradt a készenléti üzemmódban.
Azt gondoltam hogy attól még hogy gyárilag átlakított DVI-Hdmi kábelel kötöm össze, működnie kell. Csak a jelet átadó kábel a két csatlakozókhoz képest más helyen helyezkednek el, tehát kell lennie képnek. De még sem.
Vagy egy Hdmi-Hdmi kábelen már működne?
Csak HDCP képes DVI bemeneten működik. A monitornak tudnia kell a videós felbontásokat pl. 1080i@50Hz. A monitornak tudnia kell a DVI porton az YPbPr szineket. Ebből valami hiányzik nálad, azért nem működött.
A fizikalag HDMI-vel szerelt monitorok és a ma kapható DVI-osok ezeket mindig tudják, a régebbi DVI portosak nem mindig.
HDCP kell ismernie a monitornak, azon küldi a jelet a médiaboxnak, hogy milyen felbontást támogat. A DVI nem visz át hangot és ha nincs hangeszköz, akkor az is problémát okozhat....ez attól függ hogy a Firmware hogyan van megírva.
A DVI -hdmi átaakító tökéletesen működik HDCP képes monitorral, ha ez nincs akkor kézzel kell beállítani a felbontást, ha a Menuben találsz ilyen opciót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!