A processzoroknál melyik számot kell nézni? (lent)
Figyelt kérdés
Nem tudom,hogy a processzoroknál melyik számot kell nézni.Úgy értem,hogy melyik szám jelenti a magok számát??!?!?!!?!?!??! láttam olyat,hogy X2,A4
Melyik jelenti a magok számát
2017. máj. 2. 19:15
1/2 anonim válasza:
a magok számát sokszor nem írják a proci nevében. az x-es prociknál még írták pl x2=2 x4=4 illetve a dual és a quad core prociknál. azóta nem írják.
2/2 MGéza válasza:
AMD jelölés mindkettő így elsőre megnézve, de két különböző procifajtát jelöl:
X2-6 Athlonok jelölése. az X jelölésű procik nem tartalmaznak APU-t amennyiben FM2-FM2+ foglalatúak, illetve le van bennük tiltva. Foglalat amit használnak: AM2, AM2+, AM3, AM3+, FM1, FM2, FM2+.
A4 Apu-s proci jelölés, ezeknek itt kezdődik a számozása. A4-A6 2 magos, A8-A10 4 magos. Foglalat amit használnak: AM1, FM1, FM2, FM2+, néhány késői kiadás AM4-es is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!