Mit tegyek? 55 fokos a winchesterem?!
Van egy Seagate winchesterem, amin van a windows, és felmegy a hőmérséklete 55 fokra, ilyenkor lefagy a gép, nem reagál semmire, ezért újra kell indítanom. Tudtok valami megoldást?
Ha veszek HDD hűtőt megoldja a problémát? Vagy másik winchestert vegyek? ha leveszem a gép oldalát, valamennyire segít neki?
Ha naponta 3 alkalommal megkérdezed akkor is hasonló választ fogsz kapni.
Az 55 fok még nem túl sok egy hdd-nek, ha 7200 forog és használva is van, akkor kb 10w fogyaszt, ha nincs külön hűtve, akkor szabad levegőn is felmegy 45fokig, egy zárt gépházba simán elérheti a 50-55 fokot. de ettől még tökéletesen kéne működnie. Előfordulhat, hogy a HDD már a végét járja, amiatt fagy le a gép, mert a HDD leejti a fejet és leáll, de ezen a hűtés nem fog javítani.
HDD sentinelt töltsd le és azonnal kiírja ha valami probléma van a HDD-vel, ha 100/100 kondiciót ír, akkor nem a HDD a ludas a gép lefagyásában.
Nagyon sokat jelent valamilyen hűtés, elég ha fúj rá egy rendes venti.
Nekem a szerverembe elég sűrűn vannak a lemezek és nem is igazán szellőzik jól, abban is 46-48 fokosak. Itthon jól szellőzik +fúj rájuk 2 venti 22-27 fokosak.
55 fok sok egy sima HDD-nek, hacsak nem az van, hogy tényleg 0 a szellőzés. Próbáld meg valahogy hűteni.
levettem a gépház oldalát, most így 47 fok
valamennyivel lement a hőmérséklet, de mindenképp veszek HDD hűtőt, vagy másik winyót
Egy laptop hdd még a 65-70 fokot is elérheti és röhögve megy, szóval ez 30 fokos hdd hőmérséklete hagyjuk. Egy elektronikának meg sem kottyan a 70 fok, a mechanika meg 40-50 fok közé számítják az üzemi hőmérsékletet.
Az egyik ügyfelem notijába NVME SSD került és full terhelésen 80 fokot is eléri a hőmérséklet,mert zárt környezetben van, és minimális hűtést kap.
Ha lassú a géped az vagy szoftveres probléma vagy a HDD kezd tönkre menni, de mint mondtam HDD Sentinel minden kérdésedre választ ad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!