Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Milyen tápegységet vegyek?

Milyen tápegységet vegyek?

Figyelt kérdés

Most tervezek venni egy 1600x ryzent és a későbbiekben szeretném tuningolni.

Jelenleg egy raider 550-em van és azt szeretném lecserélni.

Evga g3 550w-ot néztem ki. Az megfelelő lenne tuningra?

2017. ápr. 25. 06:50
 1/8 MGéza ***** válasza:
Igen, az egyik legjobb.
2017. ápr. 25. 07:47
 2/8 anonim ***** válasza:
Talán a legjobb az ársávjában.
2017. ápr. 25. 09:04
 3/8 anonim ***** válasza:

Teljesen megfelelne.

De miért szeretnéd lecserélni az FSP-t? Az sem egy rossz táp...

2017. ápr. 25. 13:31
 4/8 MGéza ***** válasza:
#3: viszont húzáshoz nem elég stabil, ilyen tervek esetén tényleg le kell cserélni.
2017. ápr. 25. 13:51
 5/8 anonim ***** válasza:

Ezt kifejtenéd bővebben? PC-khez annyire nem értek, így nem tudom hogy mennyire kell stabil táp nekik.

Bár én jelenleg nem számítógépben használok egy ilyen tápot, hanem különböző elektronikai tesztpaneleket hajtok meg róla, amik rendesen igénylik az áramot. Csak a 3,3 és a 12 Voltos ágát használom neki. Most csak a 12 Voltos ág mérési eredményeit találtam meg, de pontosan emlékszem, hogy a 3V3 eredmények jobbak voltak.

Átlag 25 Amper körül van a 12 Voltos ág terhelése nálam, de ez folyamatosan változik 10 és 40 között. A üresjárati feszültsége 12,23 Volt, a teljesen leterhelt pedig 11,91 Volt. Mikor beszereztem a tápot direkt bevittem az egyik, egyetemen is dolgozó kollégámhoz, hogy mérje meg a hirtelen terhelésváltozáskor fellépő feszültségváltozást. A terhelés lecsatlakoztatása után a legmagasabb feszültségérték 12,67 Volt, hirtelen "ráakasztott" nagyobb fogyasztónál pedig 11,62 Volt a legalacsonyabb kimeneti feszültség, de ez gyorsan stabilizálódik.

Egy PC-nek ennél is stabilabb feszültségre lenne szüksége? Mert még ez is bent van a +-5%-os tartományban. (Igazából azért is választottam ezt a tápot, mert a direkt a saját felhasználásomra tervezettek amik a szóban forgó FSP-nél jobb értékekkel rendelkeznek, azok már át-át nyaldosnak a 6 számjegyű árkategóriába.)

2017. ápr. 25. 15:13
 6/8 MGéza ***** válasza:
Húzás esetén az alkatrészek, a processzor fokozottan érzékennyé válik a tápfeszültség ingadozására. Ennek oka a nagyobb áramfelvétel, a megnövelt magfeszültség, amit általában jobb eredményekhez muszáj beállítani. Az alaplapi VRM áramkörnek minél többet kell korrigálnia a tápegység felől érkező ingadozást, annál kevésbé stabil a processzorhoz eljutó üzemi felszültség is, tehát szerencsés, ha ez az ingadozás lehetőleg nem épp a határon beül, hanem inkább szabványtól 1-2%-al tér el legfeljebb. Ezen kívül a drágább tápok jobban bírják a folyamatos, nagyobb terhelést, jobb kondenzátorokkal kevésbé hajlamosak kikészülni. Ez leginkább azért fontos, mert ugye a táp nem fog szólni, ha egy gyengébb minőségű, púposodó kondi miatt az eredetileg jó feszültségstabilitását elveszti. Tehát: drágább táp, kisebb kockázat.
2017. ápr. 25. 15:24
 7/8 anonim ***** válasza:
#3 Sajnos az a helyzet, hogy a Raidert még tuningtól mentes, alacsony fogyasztású gépben is némileg rizikós dolog használni, az egyik legrosszabb árazással bíró tápról van szó. A miérteket megtalálod néhány korábbi kérdésnél, ha érdekel, keress rájuk. Mindenesetre a G3-nak a közelében nincs, a két táp minőségileg egész más dimenzióban helyezkedik el.
2017. ápr. 25. 22:47
 8/8 A kérdező kommentje:

köszi a válaszokat akkor g3 lesz. Még az rmx-en gondolkodtam de az régebbi kiadás.

Mondjuk most a raider egy fx 6300 (4,5ghz-re húzva) alatt van és még eddig nem volt para. De az új gépet már azért egy komolyabb tápra bíznám

2017. ápr. 25. 23:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!