Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » AMD (egy új korszak kezdete? )?

AMD (egy új korszak kezdete? )?

Figyelt kérdés
Mi a véleményetek az új generációs AMD processzorokról és a hamarosan érkező RX VEGA architektúráról? Vajon szembeszállhat a konkurensekkel? Később érdemes lesz gamer PC-t építeni AM4-es foglalatra, és megvárni az új VGA-t?

2017. ápr. 19. 23:38
 1/7 anonim ***** válasza:
Már van jó gpujuk a piacon és már most is érdemes am4-re építkezni.
2017. ápr. 19. 23:47
 2/7 anonim ***** válasza:
Az AMD már eljutott arra a pontra, hogy képes jó hardvert létrehozni, de videókártya terén a szoftvereik borzalmasak, az elmúlt 3 évben több ezer panasz érkezett az AMD-hez hogy az új driver hatására, lesült a videó kártya, 100%-on indokolatlanul pörög a venti, teljesítmény csökken, miközben az új drivernek éppen azt kellene javítani. És sajnos ezen problémák közül, én magam is tapasztaltam jó néhányat. Nekem egy egész friss amd videó kártyám van, és mióta megvan kb 3 új driver érkezett, és ebből összesen 1 driver ami javította a teljesítményt, amíg a másik kettőtől rosszabb lett. Így azt tudom mondani, hogy az AMD-nek szoftver szinten kellene még rengeteget fejlődni, mert amúgy versenyképesek lennének a termékeik.
2017. ápr. 20. 01:20
 3/7 anonim ***** válasza:
#2 ez nvidianal sincs maskepp, illetve ott meg a tamogatast (driver frissiteseket) is nagyon hamar abbahagyjak amd-hez kepest.
2017. ápr. 20. 02:29
 4/7 anonim ***** válasza:

A processzorok nagyon jók. Amikor az Intel megoldásainál kicsit lassabbak, akkor se nagy a különbség (10%), viszont egy 1600/1700 ár-érték arányban nagyon ott van.

A Vegáról sajnos semmi hivatalos információ nincs még a nevén kívül, így erről nem lehet véleményt formálni. Állítólag májusban várható, de ez is csak fél-hivatalos információ. Meglátjuk, ha megérkezik.

AM4 foglalatra egyébként azért érdemes építeni, mert az AMD ugyanazt csinálja, amit a korábbi foglalatok esetében is tett. Pár évig az összes proci erre fog épülni. Ha veszel most egyet, 1-2 év múlva tudsz fejleszteni anélkül, hogy a fél gépet ki kellene cserélni.

2017. ápr. 20. 04:34
 5/7 anonim ***** válasza:
#3 Nem is cáfolom ezt a tényt, de mivel amd videó kártyám van, és az elfuserált driver miatt nem kapom azt a teljesítményt, amihez már volt részem, ugyan ennél a videó kártyánál, egy régebbi driverrel, így nyilván a saját tapasztalatom, és csalódottságom is közre játszott az írásomban. Ahogy írtam is, az AMD egészen más szinten képvisel ma, mint ahogyan az mondjuk 5 éve volt. Fényévekkel javultak a teljesítményeik, fogyasztás, hűtés, és minden más téren is. Én nyitott vagyok, mind a két oldal termékeire, hiszen jelenleg is vegyesen vannak a gépben, örülök ha az AMD képes jó verseny helyzetet kialakítani, ami akár pozitívan befolyásolhatja az árakat is. Bár az új processzorok kicsit több hypot kaptak a kelleténél, és bár jól sikerültek, de azért nem éppen annyira, mint ahogyan rebesgették hetekkel előtte, viszont mindenképp biztatóak az eredmények, és az ár terén kiválónak mondhatóak. Izgatottan várom az új rx500-as szériát, reméljük nagyot szólnak majd, és nem a régi AMD-s gyakorlatban :P
2017. ápr. 20. 05:36
 6/7 anonim ***** válasza:

Jelenleg az AMD ryzen processzorai versenyképesek,sőt,ahogy néztem,az intel elkezdte lassan engedni a processzorainak az árait.

#5 - nekem is amd kártyám van,és teljesítmény romlást nem tapasztaltam.

sőt,mindig a legújabb drivert használom,és a radeon szoftverbe épített reliveval videózok,vagyis nekem csak jó tapasztalataim vannak.

mondjuk a linuxra kiadott radeongpu-pro driverük semmire nem jó,azon kívül,hogy jó hangos legyen tőle a videokártya. :D

2017. ápr. 20. 08:52
 7/7 anonim ***** válasza:
#5: Valószínűleg koszosodik a kártyád, és a Wattman lentebb veszi a teljesítményt, hogy ne melegedjen túl. Egy takarítás és pasztázás csodát tehet.
2017. ápr. 20. 08:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!