Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Egyes szakemberek nem javasolj...

Egyes szakemberek nem javasolják működő gépben hagyni a pendrive-ot, nehogy kár érje. Miért éri? (A memkáryták viszont nonstop maradhatnak a mobilban, pedig az is flash. )

Figyelt kérdés

2017. ápr. 19. 13:01
 1/5 anonim ***** válasza:
Ezt az "Egyes szakemberek"-től kellene megkérdezni. Szerintem semmi baj vele. Mondjuk ha villám csap a gépbe, esetleg. Én azért ettől annyira nem félnék...
2017. ápr. 19. 13:26
 2/5 kibipunk ***** válasza:
Igaza van az elsőnek.DE!Annyival kiegészíteném,hogy azért pl egy vírusfertőzés után szépen át kerülhet egyik gépről a másikra ha át dugod,igazából nekem is max ennyi jut eszembe,de erre meg egy vírusirtó azt pá:)
2017. ápr. 19. 14:45
 3/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Az illetők arra hivatkoznak, hogy a pendrive életképességének, élettartamának árt, ha működő gépben van hagyva.
2017. ápr. 19. 18:34
 4/5 Reiber Péter ***** válasza:

A pendrive minősége meg sem közelíti más hasonló tárolóeszközök, pl egy SSD minőségét.

Olcsó gyagyi, a floppy modern megfelelője.

Adatot tárol offline és mozgat, ez az értelme.

Ma a felhő szolgáltatások és mindenhol ott levő internet, mindekinek zsebéből kilógó 4G mobilok korában a jeletősége tovább csökken, ami a minőségen is látszik sajnos.

Rengeteg rossz pendrive-ot látok.

A másik féle tudathasadás az, amire itt szintén gondolhattak.

Az értékes cuccot ráteszi pendrive-ra a user, hogy ha vírust kap ne vesszen el.

Ez eddig nagyon jó, még mindig a felhazsnálók kb 1%-a gondol ilyemsire, hogy biztonsági mentés, meg stb.

Viszont, ha lusaságból folyton bent lóg a pendrive, amikor jön a vírus, mi lesz?

Jé, hát azt _is_ tönkrevágja, nahát.

Általában egyébként, mikor a pendrive "fizikailag" meghal és elvész az adat, nem a flash megy tönkre bennük, hanem a vezérlő chip, vagy csak megsérül a flash elején a belső adatokat tartalmazó blokk, amitől megőrül az egész.

2017. ápr. 22. 14:32
 5/5 A kérdező kommentje:

Értelek, de mi a helyzet a linuxszal? Linux felhasználó vagyok, azon nincs vírus. Ellenben egyes szakik azt hajtogatták nekem évekkel ezelőtt, hogy valami... (bocsánat, már nem emlékszem jól) elektromossággal kapcsolatos gond, ha akár offline óráig bent marad a pendrive a gépben. Hogy a folytonos összeköttetése a géppel ront az élettartamán...

Ebből mi lehet igaz?

És mit lehet tenni a pendrive megmentéséért olyan esetben, amit említesz, hogy az első blokkok sérülnek?

És ha a vezérlő chip hal meg?

2017. ápr. 22. 18:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!