Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Melyiket erdemes valasztani...

Melyiket erdemes valasztani AMD vagy Intel?

Figyelt kérdés

Jelenlegi processzorom intel i3 4170-es. Nagyon lassan renderel. Sony Vegasban 1 perces video olyan 5-8 perc kozott szokott lenni. GPU gyorsitassal. Ujitani szeretnek. Bar kiprobalnam az AMD-is. Anno 2005-ben volt AMD procim. Azota sokat valtozott ;). Nos en nem tudom, hogy vagytok vele de titeket nem zavar, hogy az AMD-t lenezik ? Mindenhol azt olvasom, hogy az AMD-t leirjak.

AMD FX X8 9370, 4400MHz

AMD FX X8 8350, 4000MHz,

AMD Ryzen 5 1400, 3200 MHz,

Intel Core™ i5-7400, 3.00Ghz

A fent emlitett processzorok kozul melyiket valasszam es miert ?

Videoszerkesztesre kellene. Az alaplapom 1150-es :(. Szoval vagy veszek egy 1151-es alaplapot + a fent emlitett intel procit / amd alaplap + es 8350 / 9370 /5 1400 proci.

Ime a mostani gep:

i3 4170 3.70Ghz

DDR3 8GB ram

GTX 750Ti

es egy sutyok tap noname

Elore is koszonom a valaszokat.

2017. ápr. 17. 22:38
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Az FX-ket vedd le a listáról, videószerkesztésre és hasonlókra ahova több mag kell oda meg jobb a Ryzen 5 1400 mint a 7400.

Engem nem zavar, mert most már van ütőkártyájuk is végre.

RAM-t, tápot és alaplapot mindenképpen cserélni kell.

2017. ápr. 17. 22:42
 2/7 A kérdező kommentje:

"Engem nem zavar, mert most már van ütőkártyájuk is végre. "

Hogy erted ? Bocs mint irtam nem igazan ertek az AMD -s procikhoz. Azt tudom, hogy a Ryzen nem reg jelent meg (lehet mar 1 eve megjelent...en csak most vettem eszre).

2017. ápr. 17. 22:45
 3/7 anonim ***** válasza:

"titeket nem zavar, hogy az AMD-t lenezik ?"

Ahhoz képest elég sokan ajánlják itt az oldalon az AMD termékeket kb. minden hardveres kérdésnél.

Az Intel vs. AMD, Nvidia vs. AMD vita már az ősidők óta dúl, sosem lesz vége.

2017. ápr. 17. 22:58
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Videoszerkesztéshez jelenleg sokkal jobb a ryzen 1400.

ugye a 4 mag 8 szál inkább i7-re jellemző,így a ryzennel egy csökkentett órajelű i7-et kapsz. ;)

játékoknál meg ahogy néztem a teszteket,nagyjából ugyanaz,egyszer ez jobb kicsivel,egyszer az.

2017. ápr. 18. 04:58
 5/7 A kérdező kommentje:
Nagyszeru. Koszonom szepen a valaszokat. Meg szerencse, hogy ratalaltam erre a Ryzen nevezetu procira...de tenyleg. En mar ugy voltam vele, hogy ha torik ha szakad nem erdekel...ugy is megveszem az FX szeriabol valamelyiket....akkor teljesen uj gepet kell vegyek <3...gondolom kulon hutest kell venni ra :D ???...de ahogy nezem ebbol is van egy jo par darab Ryzen 5 1400-tol 1800x-ig...hat vagy 1400 vagy 1500 :D Nem tudom xD ...es azt se tudom, hogy a prociknal az "x" kifejezes mit jelent ez olyan mint az inteleknel pl a 'K" jelzes ?
2017. ápr. 18. 09:51
 6/7 anonim ***** válasza:

Érdekes, én meg teljesen véletlenül pont olyan videókat és teszteket találtam, ahol a Ryzen alulmarad az Intelekhez képest.

No mindegy, ne menjünk bele, mert csak felesleges vita lesz belőle. :)

2017. ápr. 18. 10:23
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

Nem minden amd ryzen-hez kell külön hűtőt venned.

A mostani széria nagyon jóra sikeredett hőtermelés tekintetében és a gyári is megteszi, sőt sokszor a gyári hűtés LED-es megvilágítással is rendelkezik

2017. ápr. 18. 11:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!