Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » 16 gb ram-ot vagy ssd-t vegyek?

Ricsi15hun kérdése:

16 gb ram-ot vagy ssd-t vegyek?

Figyelt kérdés

Sziasztok, az lenne a kérdésem, hogy 16 gb ram-ot vagy ssd-t vegyek?

Mert sajnos mindkettőre nincs pénzem, ha az ssd-t venném akkor 2x4 gb ram menne a gépembe. A számítógépemen rengeteget netezek, videót nézek stb. De emelett sokat is játszok új játékokkal is, akár a legújabbakal is.

Ebben kérnék segítséget

2017. ápr. 16. 18:25
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Én játszom, és nemrég bővítettem 8ról 16ra. Szinte alig érzem a javulást, pályák közt gyorsabban tölt. SSD sokkal jobb, ha HDD-t cserélsz.
2017. ápr. 16. 18:33
 2/7 anonim ***** válasza:

Attól függ mivel játszol és milyen felbontáson.

A legújabb játékok FHD fölött már simán elhasználnak többet mint 8GB RAM. (csak egy személyes tapasztalat, BF1-el ha játszok a teljes memória használatom 9.5-9.8GB)

Ez nem azt jelenti, hogy nem megy jól csak 8GB RAM-al, csak nyilván a virtuális memóriához fog nyúlni.

Személyes véleményem, hogy 1x8GB RAM!!! legyen első körben és SSD, aztán ha lesz pénzed még 8GB RAM.

2017. ápr. 16. 18:34
 3/7 anonim ***** válasza:

játékban általában egyik sem fog sokat dobni, az ssd-vel gyorsabb lesz a betöltés, a ram inkább ramigényesebb játékokban les érezhető pl nekem just cause 3 hoz már kevés volt a 8gb.

viszont ssd-vel gyorsabb lesz a géped alap felhasználásra.szóval ha gaming akkor ram ha napi használat akkor ssd

2017. ápr. 16. 18:42
 4/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, de ha 1x8gb ramot veszek akkor nem fog eltünni a dual channel es támogatás? Ami a 2x4-nek van.
2017. ápr. 16. 18:43
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Nem lesz dual chanel ami gyakorlatban alig (vagy egyáltalán nem) fog látszódni. A két hardver nem helyettesíti egymást és adott esetben egyik vagy a másik jöhet jól. Nem rossz ötlet az 1x8GB +SSD és később bővíted a memóriát (főleh ha látod, hogy ez kevés...az is lehet, hogy amire használod egyelőre még elég a 8 is...az esetek nagy részében ez még valószínű). :)
2017. ápr. 16. 18:59
 6/7 anonim ***** válasza:
#2-es vagyok, #5 hozzászólásban elmondták amit én is akartam, így neki +1 :)
2017. ápr. 16. 19:21
 7/7 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a válaszaitokat!
2017. ápr. 16. 22:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!