Hogyan lehet megosztani a nyomtatót 2 géppel?
Van egy laptop, amihez csatlakoztatva van a nyomtató. Internetkapcsolat van, (mind a két gépen). De a másik gép, ami messzebb egy elkülönített részen van, ahhoz nincs csatlakoztatva nyomtató. A célom az lenne, hogy valamilyen megosztással, ebbe a nyomtató nélküli gépbe is hozzárendeljem a nyomtatót.
"Így tudnék nyomtatni a saját gépemről is, ezért már csak a papír miatt kellene odamennem. "
Egyszerű Windowsos nyomtatómegosztással is meg lehet csinálni.
Hátránya hogy, annak a gépnek amire a nyomtató, van kötve folyamatosan menni kell, hogy a második gépről is tudj nyomtatni.
Ennek elkerülésére is vannak módszerek, pl ha külön nyomtató szervert veszel. Illetve bizonyos routerek is képesek rá, amin van USB port.
Léteznek olyan nyomtatók is ami tudnak hálózathoz csatlakozni. Wi-Fi vagy LAN van bennük.
XP most nincs előttem, rég használtam már bármire is. Így rozsdásak az ismereteim, ezért nem biztos, hogy pontról pontra tudom mondani.
Egy hálózaton van a két számítógép?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!