A gép játék alatt elektromos zajt/zümmögést ad ki mi lehet a baj?
Alapjáraton a gépnek semmi hangja nincs, max. a ventilátorok. De tegnap beszereltem az új videókártyát (ASUS ROG Strix RTX 480 8GB) és azóta ha játszok zümmög, de akkor se mindig. Pl.: A Witcher 3-nál (de minden játéknál, mindegy mekkora a gépigénye) csak akkor zümmög ha a játékban vagyok, ha előhozom a karaktermenüt megszűnik a zaj. Az Andromeda-nál azt a hibát írja időközönként (és akkor ki is lép) hogy driver hiba vagy fizikailag eltávolította valaki a kártyát (amit nem tettem meg). Feltelepítettem minden drivert és programot amit kért a kártya, de még mindig ezt csinálja. Nem húztam semmit rajta, se programmal se nélküle.
Gép spec.
Alaplap: ASROCK B250 Pro4
Processzor: i5-7500
RAM: HyperX Fury 8GB 2400
Videókártya: ASUS ROG Strix RTX 480 8GB
Táp: FSP Hexa+ 500 W
Coil whine a jelenség neve, az egyik tekercs a tápegységben olyan magas frekvencián rezeg, hogy ilyen hangot produkál.
Baj nincs, kivéve ha zavar a hang. Bármilyen nem vezető ragasztó orvosolni tudja a dolgot:
https://www.youtube.com/watch?v=ENXKpRdQQnA
Tudtommal veszélytelen leragasztani.
Ééés most olvastam el a kérdés többi részét a problémákról :))
Nyomj egy GPU stressztesztet. Akkor is csinálja?
pl.: [link]
A hang csak akkor érdekes ha a VGA-ból jön (amit nem tartok valószínűnek).
A 'driver probléma' nem jelentkezik stressztesztkor?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!