Szerintetek mennyire illenek/működőképesek együtt ezek a számítógép alkatrészek?
Processzor: Intel G4560 + gyári hűtő
Alaplap: Asus Prime H270M Plus
RAM:16gb 2133mhz ddr4
Videókártya: Gigabyte r7 250 oc
Táp egy 400wattos táp emellet 500gb hdd és 120gb ssd
Milyen táp?
VGA-nak nem fér bele egy rx 460 az árba? Vagy mennyiért nézted az r7 250-et?
Hát ez ilyen félig meddig összerakott gép lesz egyenlőre.
A tápot és a vga-t és a gépházat az előző gépből mentem át majd idővel azok is cserélve lesznek (úgy jövő havi fizetéskor)
Tápot mindenképp erőltetném, hogy cseréld, nehogy valamit tönkre vágjon (veszélyes kategóriába tartozik minden akyga tápegység).
Alaplapon lehetne spórolni, semmilyen előnyöd nem származik a h270 chipsetből.
Ramon is ha spórolsz és egyelőre csak 8-at veszel, akkor máris kijön egy új táp ára, szerintem így lenne érdemes haladni a vásárlással.
Egyiket sem. Ezek mind "gamer" kinézetbe bújt kínai vackok.
Olcsók, amik megbízható minőségűek is:
- Masterwatt Lite 400W
- Be quiet System power 8 400W
- FSP Hexa+ 400W
Ezek alá ne menj.
köszi a segítséget.
esetéleg egy 500wattosra megérné még áldozni?
Nem valószínű, hogy szükséged lenne rá, ezek a tápok valóban leadják a 400W-ot a 12V-os águkon. Tehát ha nem váltasz vissza régi HD 6xxx-es AMD VGA-ra és FX processzorra, akkor bőven elegendő lesz. Az utóbbi években nagyban csökkent a hardwarek fogyasztása.
Esetleg ha később SLI vagy CFX a cél, akkor 600W-os tápegység ideális lehet, azokból a normális 25-30000 körül van.
500W-osnak OC esetén lehetne értelme, de ahhoz Z chipsetes alaplap is kell (és OC-val nagyobb fogyasztású CPU, pl 7600K - 7700K)
Jó (és olcsó) 500W-os például:
- SEASONIC S12 II 520W (kicsit régi de nagyon megbízható)
- BE QUIET! Pure Power 10 500W
- CORSAIR CX Series CX550M
Ha kételyeid lennének akkor javaslom nézz teszteket egy-egy tápról, vagy tomshardwaren utánuk olvashatsz. A legtöbb modell nem tudja leadni a ráírt teljesítményt, az olcsó gyártók pedig a kondenzátorokon és különféle védelmeken (pl feszültség szabályzó) spórolnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!