Ventilátor szabályozás 3 tűs CPU csatlakozón?
Rosszul tudod.
3 pin: föld (fekete), 12/5V (piros), szenzor (sárga)
4 pin: föld (fekete), 12/5V (piros), szenzor (sárga), kontroll (kék)
Tehát csak a 4 pinesnek szabályozható a fordulatszáma szoftveresen.
Szándékosan mondtam szoftverest, mert a 3 pines is szabályozható kézzel, egy kis potméterese eszközzel.
Nyilván google a barátod.
Én mondjuk inkább vennék floppy helyére beépíthető kis szabályozót, 1800Ft nem tétel érte és még ki is néz valahogy.
igen, jogos. :) van ennek kisebb változata is, olyant már láttam, gyanítom bármelyik számtech boltam kapsz olyant. közben én is találtam. :)
Nyilván egy valamirevaló számtech boltban kapsz ilyet.
Ha van egy kis műszaki érzék és forrasztód, akkor persze meg is lehet csinálni. :)
Esetleg vehetnél hozzá egy 4 pines ventilátort.
"Tehát csak a 4 pinesnek szabályozható a fordulatszáma szoftveresen." - ez ebben a formában nem igaz.
Nekem egy Corsair Carbide 200R ház 2db 12cm 3 pines! ventilátorai vannak az Asus H170M-PLUS alaplap 4 pines csatlakozóira kötve: [link]
A lap a FanExpert programmal gond nélkül szabályozza, sőt profilt is be lehet állítani.
Ez már az előző gépemnél is működött. (Asus P8H77-M LE)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!