Mennyit fogyaszt ez a számítgép?
Alaplap : ASUS H110M-A
Cpu : Intel G4400
Vga : GT 730 2GB AGDDR5 64bit
Vga2 (ez lesz) : RX 480
Ram : 8GB DDR4
1. Mennyit fogyaszt ez a gep ?
2. Mi az hogy MAX ertek
3. A G4400 es az rx480 milyen parositas ?
1; Nagyságrendileg
-CPU: 54watt TDP
-GPU1: 49watt TDP
-GPU2: 150watt
-HDD: 10watt
-Többi: 30 watt
2; MAX gondolom maximumot jelent.
3; Szerintem a CPU lehet karcsú, de igazából nem értek hozzá.
Táp méretezésnél - mert gondolom ez van mögötte - inkább a minőség számít, bár 450 alá tuti nem mennék.
azt ugye tudod hogy a kettő vga nem fog menni együtt? vagy-vagy alapon választhatsz.
crossfire és sli csak azonos GPU esetén lehetséges,pl 2db rx 480n-ál, vagy 2db gt 730-nál (bár abban se vagyok biztos hogy gt-nél van SLI híd kimenet).
A max érték mindig a maximális fogyasztást jelent, amit külön tesztprogram nélkül ritkán ér el a gép. pl: rx 480-nak van 8 pines tápcsatlakozója, ezért 225w a maximum fogyasztása, valóságban 150 fölé nem fog menni normál használattal (játék, munkaprogramok), de masszív terheléses tesztnél ennyi a max, amit fixen ki tud nyomni a csatlakozón.
A 2. vga miatt 350 wattos be quiet system power elég ehhez a géphez, persze rakhatsz nagyobbat is, mint corsair cx450m, de nem fogod kihasználni.
G4400 elég karcsú rx 480-hoz, a mellé gtx 1050ti ami jobban passzol. Legalább egy 4560-at vagy i3 6100/i3 7100-at jó lenne belőni (kaby lake esetén kérj bios frissítést az alaplaphoz vagy nem fog tudni elindulni) annak a kártyának.
Köszi a válaszokat .
Nem kettő vga-t akarok használni
A gt730-at akarom le cserélni az rx480-ra
Nekem azt mondták hogy a g4400 annyira nem rossz processzor meghogy az i3-akkal egy szinten van főleg hogy 6 generációs.
A kaby lake-t kifejezned,ha megkerhetlek ?
Nem nagyon ertem hogy mit jelent .
A kaby lake a 7. generációs intel procik család elnevezése.
Ez a Pentium g4560, 46**, i3 7100, i5 7400-7600, i7 7700. Ezekhez adták ki a B250, H270, Z270 chipsetes alaplapokat.
A sky lake a 6. generációs intel processzorok család neve. Ilyen a Pentium G3900, 4400, i3 6100, i5 6400.....
Ezekhez adták ki a H110, B150, H170, Z170 chipsetes alaplapokat. Mivel a 6. generációt előbb dobták piacra, alapjáraton (1.0-ás BIOS esetében) nem támogatják az újabb, kaby lakes (7. genes) intel procikat.
Értsd: belerakod a H110-es lapba a g 4560 kaby lake processzort, megnyomod az indítógombot, semmi. Nem tud elindulni, mivel ismeretlen számára az a processzor. Te se tudsz elszaladni a boltba tejért miközben kikapják az agyad. Mivel nem indul el, kaby lake-s processzorral lehetetlen frissíteni egy 1.0-ás sky lake alaplapot, tehát nem fog működni és megjavítani se tudod addig, amíg nem szerzel mellé egy, az 1.0-ás BIOS által támogatott processzort, majd azzal felfrissíted a BIOS-t és utána rakhatod bele vissza a kaby lake-s processzort.
Érdemben a témához még hozzá tartozik, hogy a gyártók a kaby lake megjelenése óta a gyárban már a frissített, 2.0-ás BIOS-t telepítik az alaplapra, ami a gyárból már kijön, azzal mennek a kaby lake procik is, viszont nem tudhatod mekkroa beragadt raktárkészlete van az adott boltnak.
Ha most pont olyat kapsz, ami még a frissítés előtt lett beszerezve, akkor megszívod. Eléggé zsákba macska, vagy menni fog, vagy nem, ezért érdemes az adott boltnál rákérdezni vállalnak-e külön BIOS frissítést az adott sky lake-s laphoz.
Kaby lakes lapoknál (B250 és társai) már nincs ilyen gondod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!