Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » USB kábelt lehet toldani?

USB kábelt lehet toldani?

Figyelt kérdés

Van egy USB-s Wi-Fi-m, amit szeretnék berakni a gép dobozába felülre a táp mellé, hogy az antennát szépen a doboz tetején tudjam elhelyezni.

Szereztem ilyen slotos USB portot:

[link]

Az a gond, hogy a vezeték nem ér el a ház aljából a tetejébe. Ha kettévágom és beletoldok egy másik USB kábelből, az úgy működhet?

Természetesen megtoldás alatt nem a szigszalagos összesodrásos gányolást értem. Összeforrasztanám, és kapna magára zsugorcsövet. Ha kell, tudok rá szerezni árnyékoló harisnyát is.

2017. ápr. 5. 17:23
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Működne, csak ezeket ugyebár kártyahelyekre szokás beépíteni, olyanok meg a gép alján vannak, nem a tetején. Én inkább betenném rendesen egy slotba, és használnék USB hosszabbítót kívül a stick-hez.
2017. ápr. 5. 17:26
 2/11 anonim ***** válasza:

Ha jól értem, és az usb-s wi-fi-t akarod hosszabbítani, akkor ez kell neked:

[link]

2017. ápr. 5. 17:29
 3/11 A kérdező kommentje:
nekem a ház belsejébe kell az usb csati. Belülre kerülne az egész wifi modul is. csak az antenna állna ki a ház tetején. A fö gond, hogy mindig levertem a tetejéről. most oda van ragasztva melegtakonnyal, de ez így nem túl elegáns megoldás.
2017. ápr. 5. 17:40
 4/11 A kérdező kommentje:
A ház tetejébe, belülre kell egy usb.
2017. ápr. 5. 17:54
 5/11 Hominida ***** válasza:

Akkor bütyköld meg. Ha nem rontod el, akkor működni fog, legfeljebb nem tudod kihozni belőle a névleges maximális sebességet.

Az antennáról viszont gondolkodj el. Ha a ház tetejére akarod tenni úgy, hogy onnan kilóg, akkor a ház fém teteje belerondíthat a karakterisztikába, és zajossá teheti a jelet. Ami nagy lassulást és gyakori szakadást okozhat.

2017. ápr. 5. 18:46
 6/11 Alex Fly ***** válasza:
A helyedben beszerelném valahova a házon belül a slotot, ahova elér és a házon belül egy sima USB kábellel vinném fel a stickig.ugyanott vagy, mintha ezt toldod.
2017. ápr. 5. 23:21
 7/11 A kérdező kommentje:
5. úgy gondoltam, hogy lenne egy lyuk a ház tetején, amin kiállna a "stick" koaxiális csatlakozója(az a menetes izé, amire megy az antenna), és kívülről rá lenne csavarva az antenna.
2017. ápr. 6. 00:32
 8/11 A kérdező kommentje:

Vagy inkább vegyek egy ilyet?

[link]

2017. ápr. 6. 00:33
 9/11 Hominida ***** válasza:

#7: Az már lehet, hogy jó lesz.

#8: Ez most jutott eszedbe? Én azt hittem, hogy ezt már kizártad valamiért. A kártya sebessége az alaplapi busz miatt nincs úgy korlátozva, mint USB-n, ez jó. De ha a gép be van tolva az asztal alá, és ez az antenna szinte a fal mellé szorul, az gyengíteni szokta a jelet, csak erről a gyártó nem szokott sokat mesélni, és ez nem jó. Viszont nem drága és egy próbát megérhet, ez jó. :-)

2017. ápr. 6. 13:47
 10/11 A kérdező kommentje:

A kapcsolat sebességét gyönyörűen letojom :D

Kicsit a netemről, hogy megértsd a letojás okát:

Amikor a mostani wifi-t vettem, az eladó kínált nekem 300-as, meg 500-as modult. A 150-esre azt mondta, hogy az semmire nem jó. Én erre közöltem vele, hogy amikor nagyon eget rengető értéket mérek, akkor éppen hogy kivágja a 10Mb/s értéket a letöltési, és 0.6-ot a feltöltés. Erre megkérdezte, hogy egy oldal betöltése közben ad e ki a modem pittyegő, sistergő hangot magából. Nem volt a válaszom. Erre közölte, hogy ez különös, azt hitte betárcsázós netem van. XD

(hozzá teszem, hogy egy ismerősöm boltjába mentem)

2017. ápr. 7. 02:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!