Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Cooler Master Elite Knight...

Fulár kérdése:

Cooler Master Elite Knight számítógépház beépített ventilátorának cseréje?

Figyelt kérdés

Sziasztok!Előre is köszönöm az esetleges válaszokat!

Szóval adott a fent említett ház

[link]

Ebben gyárilag elől egy darab 12 Centis venti van ami egy nagy rakás sz..r.Gyenge,hangos és alig egy éves de már most csapágyas.Ezt szeretném lecserélni egy értelmesebb és főleg halkabb ventire,de mivel sajnos nem vagyok túl hozzáértő fogalmam sincs,hogy ez a gyári mivel és hogyan van bekötve és,hogy milyet kellene vennem.Talán én vagyok a hülye de esküszöm,hogy nem látok ott kábelezést.Vagy ott van az csak nem látom és a tápra lenne kötve molex-el?

Persze ha szétszedném hamar kiderülne de mielőtt ezt megtenném szeretnék tanácsot kérni tőletek.Elnézést a tudatlanságomért és még egyszer köszönöm!

2017. márc. 23. 23:29
 1/2 anonim ***** válasza:

Mi az alaplapod pontos típusa? Egyáltalán milyen konfigot upgradelsz?

Teljesen mindegy, hogy mivel van összekötve (feltételezhetően molex a tápegységgel), de molex ventilátort ne vegyél, ugyanis az nem szabályozható. Ha bekapcsolod a gépet, akkor a tápegység egyből max feszültséget fogja adni a ventilátornak és így alapvetően hangos lesz. Mindenképpen olyat kell keresni, amit az alaplapra tudsz csatlakoztatni mert csak úgy tudod a hőmérséklet alapján szabályozni.

[link]

Én ezt javaslom, ebből 4db fér el a K350-ben, de mindenképpen meg kell nézni az alaplapot, hogy mennyi 3/4pines sysfan csatlakozó van rajta. Ha nincs rajta elég, elosztóval kell megoldani. Mondjuk ha eddig nem sült szarrá a konfigod ebben a sehogy se szellőző házban, akkor nincs is szükség egynél több ventilátorra. Legalább 1db csati meg minden mai alaplapon megtalálható.

2017. márc. 24. 02:53
 2/2 A kérdező kommentje:

[link]

Azért nem annyira rosszul szellőző házacska ez. :) Az Alaplap egy B85m-g.Csak egy darab venti csatlakoztatására ad lehetőséget.Arra pedig egy halk 12 centis Bitnefix fenti ment.Közben az előlapit szétbontottam.Molexel-3 pin átalakítóval volt a tápra kötve.Az is lecserélem valami a gyárinál halkabb cuccra.Talán az általad ajánlottra.Köszönöm a válaszod!

2017. márc. 24. 15:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!