Tápegység választás gamingre? Melyik márka jobb?
Szeretnék épiteni egy uj buildet (i5 6500,1050ti,12gbram) és azt szeretném kérdezni hogy melyik táp megbízhatók hósszútávra ezek kőzűl ?
Mindenféleképpen legalább 600W -os kell és ezek 80plus os tápok ebben az árkategóriában melyik márka jobb?
Személyes tapasztalatból egy FSP tápot ajánlanék,de nyugodtan választhatsz pl:EVGA,Zalman tápok közül is.
Többit szívem szerint nem ajánlanám.
1. Mire fel kell min. 600w???? Egész géped eszik full loadon ~ 200-250watt között! Nem mégha bővíteni akarsz sem fog kelleni a 600w, azt már inkább több gpu-s rendszerkhez veszik, amit persze nem fogsz kapni normális 20 alatt! De ha mégis csak kell a 600w akkor a corsair rm széria eléggé ajánlott típus!
2. NEM márka alapján lesz megbízható 1 táp, hanem TÍPUS!!!
3. Zalman annyira nem versenyképes!
Inkább kisebb minőségi 450-es! pl: corsair cx450m!
Vérpistike módjára pedig úgysem fogadod majd meg a tanácsomat, és mivel látod, hogy corsair-t ajánlottam, ezért te is corsair-t fogsz keresni, de mivel 600-ast akarsz, ezért csak vs szériát fogsz találni, ami "gamingre" nem túl jó választás lenne!
Ide még 400W is sok...
Egy Corsair CX450M,
Fractal Design Integra M,
FSP Hydro,
Be Quiet Pure Power,
Super Flower Leadex.
Ezek bármilyen gépbe jók.
Egy minőségi 450-es egy i7 7700+GTX 1080 Ti párost is elbír.
Ha netán nem tudnál kiigazodni a válaszokon, akkor segítek:
Először is van pár referenciám de ezt adom meg nehogy kövesd emberúnk példáját és megismétlödjön a történelem:
https://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__hardverek__..
Amit leszögeznék:
-nem kell 600w, ha 600-as tápot veszel még ezzel a specifikációval több energia megy hővé az idő során (nem kell értened mit mondok, rengeteget téptem már a számat itt.
-ami neked jó lehet(sorrendben):
Antec Earthwatts
Antec Basiq Power Plus
Antec High Current Gamer
BeQuiet! Pure Power L8
Cooler Master G[számok]M
Chieftec CPS
Corsair CS
Cougar GX v3
Enermax Triathlor ECO
EVGA SuperNOVA G1
EVGA SuperNOVA GQ
Fractal Design Integra M
FSP Hydro X
NZXT Hale82 v2
Seasonic g
Seasonic S12II
Super Flower FX Bronze
Super Flower Silver Green FX
Super Flower Golden Green HX
Thermaltake EVO Blue
XFX TS Bronze
XFX TS Gold
Zalman EBT
Antec Earthwatts D 380W
Antec HCG 520W
Corsair CX 450M
Enermax Triathlor ECO 450W
Fractal Design Integra M 450W
FSP Hydro Bronze 500W
Seasonic S12II 430W
Super Flower FX Bronze 450W
XFX TS Bronze 450W
Amire felhívnám a figyelmed ,hogy ez a lista elég régi, a frissítése folyamatban van, lehet ,hogy vannak tápok amiknek neked speciel rövidek a kávelei, nincs annyi csatlkaozójuk stb.
Elite Power egy hulladék én is ezt használom ne vedd meg, voltak itt srácok évekig, de valahogy eltüntek (Tényleg tudja valaki ,hogy hova tűnt Ádám meg Hidan?) az egyik srácnak elvitte a HD7870XT-jét egy ilyen. Nekem egy vinyómat.
A többi válaszolóra reflektálva:
1.) Nem igaz, mindegyik általa felsorolt gyártónak vannak rossz tápjai.
2.) Nagyon jó a srác! Igaza van. Még annyit ,hogy nem is mindig típus dönt hanem azon belül is egy számsor, pl nem mindegy ,hogy Thermaltake TR2 ******-Re vagy *****-RU
[Véletlen féloghasznosra nyomtam bocs haver]
3.) Tökéletes tápokat írt!
4.)Enermaxot nem ismerem de felírom megnézem. Ne vedd meg egyenlőre.
5.) Gondolom azon a fórumon nem hazdunak de a Tier 4 alá nem mennék még a Tier 5-ből 1-2 belefér.
-----○-----
Remélem tudtam segíteni! Fontold meg jól!
Üdv: Lecsó
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!