Melyik használat rosszabb egy notebook akksinak?
Adott egy macbook pro, és azon gondolkozok, hogy azzal teszem-e a jobbat neki, ha folyamatosan töltőn használom, vagy ha 20-25% körülig hagyom merülni, és utána felteszem használaton kívül töltőre.
Nem kell nagy energiaigényű feladatokra gondolni, főként soft netezés, esetleg néhány videó megnézése youtube-on.
Azt olvastam, hogy például a magas hőmérséklet az, ami nem túl ideális neki, viszont gondolom a netezés nem max fényerőn nem melegíti be annyira, pláne 95-100% között, amikor a lassú töltés megy.
Jól látom?
Ha folyamat töltőn van nem töltődik túl, mert olyankor hálózatról megy a gép, megkerüli az aksit, amit kihúzod a töltőt azonnal átvált aksira.
Ajánlott legalább 2-3 hetente lemeríteni ~15%-ra.
Lítiumos akksik ideális tárolási töltöttsége 55-60% körül van.
Lenovo-nak pl. van egy "One key optimizer" nevű progija, ami 55% és 60% között tartja az akksit. 2-3 havonta célszerű egyszer feltölteni-lemeríteni és megint a közepes töltöttségre állítani.
Én így tudom.
"például valaki azt mondja, hogy az sem tesz jót, ha valaki csak hálózatról, akksi nélkül használja"
És miért gondolod hogy pont itt nem lesz az a helyzet, hogy sokan sok mindent írnak majd erről?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!