Monitor vásárlásban tudnátok segíteni? 16:9 vagy 21:9? Mit kell nézni?
Egy klafa gépet sikerült már itt összerakatnom, gondoltam ehhez is kérek tanácsot. :D
Monitort szeretnék venni, hardver mondhatni van hozzá:
i5 7400 - RX 480 8GB - 8GB DDR4 2400 MHz
Talán a legfőbb kérdésem: Megéri 21:9-es képarányt venni a "classic" 16:9-el szemben? Olvastam már olyat is hogy nagyon jól néz ki, nagyobb a FOV és olyat is hogy csak 34+ col körül éri meg a 21:9-es mert ugye a képarány miatt a monitor tényleges területe kisebb.
Mi a tapasztalatotok erről?
Felbontásban 1080p(21:9 esetén 2560x1080)-re gondoltam, méretben hát.. Árban 45-50k körül, tehát ami kijön ebből. :D Ennyiért én 25 colos 21:9-es arányút láttam vagy 24 colos 16:9-es arányút is.
Konkrétan milyen monitort ajánlanátok és miért?
A gépen kizárólag játszanék, neteznék, pár program ami az egyetemre kell, a lényeg hogy a filmezést a TV-n oldom meg mert azért az mégis csak 40 col és 4k. Köszi a tanácsokat. :D
Ja és még 2 dolog:
Mi az amit ezeken az adatokon kívül ajánlatos megnézni egy monitornál? Milyen specifikációk?
Ja és még fontos hogy legyen rajta HDMI vagy DVI-D mert a gépemen csak ezek a foglalatok vannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!