Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Segítség! A pendrive-omat...

Segítség! A pendrive-omat érzékeli a gép, de a cserélhető lemez nem jelenik meg, nem érem el az adatokat. Mit csináljak? Többi lent.

Figyelt kérdés
Készítettem pár dokumentumot, pendrive-ra mentettem őket, az utolsó dokumentumot meg már nem tudtam rá menteni, először még megvolt a cserélhető lemez ikonja az intézőben, csak azt írta ki, hogy nem található. Ki-be dugtam a pendrive-ot, ekkor már ez meg se jelent a meghajtók között, de a gép érzékelte, hogy egy USB be van dugva. Kipróbáltam több porton, három különböző számítógépen, ugyanaz. Olvastam, hogy próbáljam meg a lemezkezelőben átnevezni a meghajtó betűjelét, ott megtaláltam és át is neveztem, de így sem történt semmi. Fontos lenne, hogy elérjem az adatokat, ami rajta van, mit lehetne még megpróbálni?

2017. márc. 13. 18:44
 1/3 Hominida ***** válasza:
Az utolsó dokumentumot miért nem tudtad rámenteni?
2017. márc. 13. 22:39
 2/3 A kérdező kommentje:
Mikor szerkesztettem a dokumentumokat, végig be volt dugva, ráementettem mindet és éppen az utolsót mentettem volna, és mikor kiválasztottam volna mentés helyének a cserélhető lemez (G)-t, vagyis a pendrive-om, kiírta hibaüzenetnek, hogy nincs csatlakoztatva. Kihúztam, bedugtam, a gép érzékelte, hogy USB van csatlakoztatva, de a meghajtóknál nem jelent már meg többet.
2017. márc. 14. 13:47
 3/3 Hominida ***** válasza:

Hát ez bizony baj. Az írás megszakadása miatt a tároló katalógusa befejezetlen maradt, elromlott a logikai szerkezete, jelenleg éppen az operációs rendszer által azonosíthatatlan állapotban van. Ez a gyenge pontja az ún. leválasztandó külső tárolóknak, azaz amelyek eltávolítása előtt külön művelettel kell az írását teljesen befejeztetni. Ezért nem szabad munkatárolóként használni külső merevlemezt, csak mentésre.

Semmiképp ne nyúlj többé ehhez a pendrive-hoz, mert elvészhet az is, ami most még rajta van, egyszerű eszközökkel elérhetetlenül. Keresned kell egy gyakorlott informatikust, aki tud készíteni róla egy biztonsági másolatot, majd kézzel megpróbálhatja helyreállítani a sérült szerezeti adatokat.

2017. márc. 14. 14:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!