Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Hm a nagy processzorkérdés,...

Hm a nagy processzorkérdés, megéri-e?

Figyelt kérdés

Az AMD procis Notik átlagban 10-15%-al olcsóbbak a Pentiumosoknál (nem celeron. Szerintetek megéri AMD-set venni? Miben jobb? Miben rosszabb?

Bővebben:

Core 2 Duo, DualCore, Core i3, Core i5, Athlon II Dual-Core,Turion II Dual-Core... állítsatok plz, egy sorrendet a legjobbtól a legrosszabbig. Köszönöm szépen

2010. máj. 10. 19:25
 1/7 anonim ***** válasza:
Én most intel Core5-öt vennék, ha most lenne aktuális.
2010. máj. 10. 19:42
 2/7 anonim ***** válasza:
Én nem vennék AMD-t, azon egyszerű okból kifolyólag, hogy az AMD szeret jobban melegedni, ami notinál pláne nagy hátrány. Nekem C2D van és ha meghajtom, még ez is fölforralja a gépet, ami óvatosságból beizzítja az összes ventit (és marha hangos), emellett lefelezi a proc. sebességét a hűtés idejére, és így nagyon akad minden. Ezt a funkciót meg kikapcsolni se tudom, pedig már végignyálaztam a drivereket, utility-ket, bios-t is (ha valakinek van ötlete, szívesen fogadom) :)
2010. máj. 10. 19:58
 3/7 anonim ***** válasza:
Az AMD-seknek sokkal erősebb a grafikus processzora. Egyszerűen ők a piac legjobbjai ezen a téren. Ha olyan célra veszed ahol ez számít, akkor megéri megvenni. Persze alaphelyzetben az AMD központi processzorai is elegek mindenre, de az Intel ezen a téren jobb, viszont grafikusan sehol sincs. Ezen a téren még az nVidia sem tudja befogni mobil fronton.
2010. máj. 10. 19:59
 4/7 A kérdező kommentje:

Nos én játszani nem nagyon akarok, a gépet alap dolgokra szeretném használni, Word, Excell, Net, viszont a 3D nem árt, mivel sokat használok AUTO-Cad-et, és Solid Edge-et és Archi CAD-et, az utóbbi kettő elég komoly 3D-t nyomat...

Tehát az AMD-nek csak a melegedés a hátránya?

2010. máj. 10. 20:18
 5/7 Jenci ***** válasza:

Nekem i5-750-es intelem van.Van rajta egy Cooler Master Hyper TX3-as hűtő.Ez kb 5000 ft.50 percen keresztűl 100%-on ment a proci és a hőmérséklet nem emelkedett 50 fok fölé.

Ezzel csak azt akartam mondani,hogy nem kellene sajnálni a pénzt egy normális hűtőre.

2010. máj. 10. 21:38
 6/7 anonim ***** válasza:

Legjobb lenne keresni egy tesztet, hogy mit terhel le jobban.

21:38

Notebookokról van szó.

2010. máj. 10. 21:42
 7/7 Jenci ***** válasza:
Akkor nem szóltam...
2010. máj. 10. 22:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!