Sajnos elérkezett a laptop vásárlás ideje, milyet volna érdemes megvenni?
Strapabíró, jó billentyűzettel szerelt, fullhd felbontású üzleti gép 200k-ért:
Nem biztosan a legjobb de a HP Probook 430 és 450 megfontolandók.
430: [link]
450: [link]
Felszereltségük:
- i3 7100U, ez nektek elég lesz
- videokártya nincs (az első válaszoló linkjében a videokártyás verzió van, de szerintem nincs szükségetek rá. A processzorba épített is elég jó).
- 500GB merevlemez - SSD jobb lenne, de ennyi pénzért sajnos csak merevlemez van.
- kifejezetten jó gépház, ebben a kategóriában szerintem a legjobb anyaghasználat és összeszerelés.
- a 430 13.3, a 450 15.6 collos, TN paneles (rondább fajta) FullHD képernyő. A FullHD jó, mert a munkaterület nagyságát a felbontás határozza meg, nem a fizikai méret. Sok pixelre sok tartalom elfér. A TN panel az a fajta képernyő, amit valószínűleg eddig is használtatok: fakó, invertálódik a kép oldalról nézve. Létezik egy sokkal jobb fajta képernyő is, az IPS, az egy picivel többe kerül.
- A hűtésük jó.
- DVD meghajtó szerintem szükségtelen, de mostanában még mindegyikbe raknak.
szia!
A linux miatt javasolnám a dell márkát, mivel a dell külön gondot fordít arra, hogy a hardverei kompatibilisek legyenek a linux kernellel.
ha asztalon használnád, akkor inkább 14 vagy 15,6"-os legyen.
a mai linux rendszerekhez (pl ubuntu) sem árt, ha van egy kis vas a szoftver alatt, legyen benne legalább 4GB memória. Intel processzoros gépet vegyetek, i3 vagy i5-öt, az i7 felesleges ahhoz, amire ti használjátok. a proci jelzése mögött szokott lenni egy többjegyű szám, az kezdődjön 6-al vagy 7-el, ezek a legújabb processzorok, azokat célszerű megvenni.
itt belinkelek egy listát, szerintem ezek közül válassz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!