Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Apple vagy acer laptopot vegyek?

Apple vagy acer laptopot vegyek?

Figyelt kérdés

Laptopvásárlás előtt állok. A cél egy csak Windows és Linux kompatibilis fejlesztőkörnyezet használata, és esetleg a Dota futtatása.

A két kiszemelt gép az

Acer Swift 3

Processzor: i7 7500u,

GPU: HD 620

RAM: 8GB

SSD: 512 GB

usb c

Ár : 330.000

A másik egy Macbook Air

Processzor : i5 5250U

Ram : 8GB

SSD : 128GB

GPU : HD 6000

ár : 300.000 (a 256-os ssd-snek már 450.000 az ára)

Most először van alkalmam ebben az árkategóriában gépet nézni. Nem játszom sokat, azt is dotával, de ha mégis belekezdenék, akkor majd külső grafikus kártyával tervezem,tehát a dedikált kártya nem szempont.

Sosem volt Apple termékem, egy kicsit viszolyogtam is tőle, de mostanában ahogy olvasgattam, azt vettem észre, hogy olyan support van mögötte amit szeretnék én is magaménak tudni.

Őszintén fröcsögés és a másik oldal szidása nélkül, tisztán saját véleményre alapozva ti mit ajánlanátok?

(Tudom, mindenkinek amire igénye van, de nagyon ismeretlen nekem a MAC OS, és vannak olyan területek (fejlesztés, zene- és videókészítés) amikben nagyon jó, és amik nagyon érdekelnek.

Köszönöm szépen mindenkinek aki segít!

2017. márc. 5. 18:48
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

Köszönöm a kiterjedt választ!

A géppel kapcsolatban nagyon erős kritérium nálam a fém ház,és a strapabíróság.(Az acernek csak a burkolata fém,míg a macbook teljesen az.illetve ha tehetem,inkább nem virtualizálva használnám a windowst,hanem a macos mellet)

Ráadásul nemrég láttam szétszedve az acert és a macbookot,és hát ég és föld.az acernek telezsúfolva van a háza,míg a macbooknak nagyon szép(és látszólag masszív) a belseje.

Ezt a kérdést azért tettem fel,mert ebbe a macbookba beleszerettem,főleg ezen az áron, de ésszerűbbnek hangzik az acer, és nem akartam,hogy az érzelmeim miatt sok pénzt kidobjak az ablakon.Viszont a fém ház, a könnyű szállítás és a strapabíróság(mágneses töltő) tényleg nagyon fontos.(ment a zöld pacsi)

2017. márc. 7. 03:08
 12/15 anonim ***** válasza:
és akkor melyik laptop mellett döntesz?
2017. márc. 7. 20:38
 13/15 A kérdező kommentje:

Az acer lesz az. A macbookra kaptam egy "baráti" 370 ezres ajánlatot (256 GB), de az már túl van a keretemen ( a szervizes azt mondta,hogy direkt adja az apple drágán az ssd-t, hogy ne utólag cserélgessék át az emberek (200.000 forint körül kezdődnek a 256GB-os modulok!).

Pedig sajnos nagyon beleéltem magamat a dologba (és higgyétek el, nem vagyok az az apple fan, régen sokat használtam linuxot, és sose szerettem az árazást, de azért ha az árát nem nézzük, sok termékük tényleg profi, és az a fémház...).Illetve amikor megláttam hogy az acer belseje műanyag, kicsit elborzasztott.

((Még van egy nagyon nagyon kicsi reményem egy dell xps 13-asra, 256GB ssd-vel, amazonról, manufacturer refurbished típusúra, de kicsit félek tőle...))

Köszönök szépen minden segítséget!

2017. márc. 8. 01:21
 14/15 anonim válasza:
A tárhely problémáját egy micro SD szerintem megoldhatja (már ha az említett tipusban van rá slot...). Egyébként ha már döntöttél, nem foglak semmiről győzködni. Eddig nekem is csak Windowsos gépeim voltak, amiket előszeretettel használtam videoszerkesztésre. És hát mit mondjak... hiába a bika hardver. Lassúk, aztán ez nem megy, az nem megy, majd előjön valami hülye hiba amitől fogva a zenét nem tudja feldolgozni (mp4-ben kell belehúznom a zenét, majd alóla a hangot kivenni és tehetem a videó alá...)... szóval nagyon erősen gondolkozok egy Macbookon én is. Állítólag a papíron gyengébb hardver ellenére azzal ilyen probléma nincs.
2017. máj. 4. 17:31
 15/15 anonim ***** válasza:

apple-hoz nem értek. Valami egyedi ssd megy bele, hogy 200 egy 256os?

Értem én hogy garancia a megbontással stbstb, de egy minőségi 256os ssd már 40 körül van... azért nem m1

Egy külső merevlemez ha veszel hddt meg tokot egy 2tb-s max 15.

2017. máj. 5. 07:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!