Linux telepítéskor "out of range" monitor hiba?
Telepíteni szeretném az Elementary OS linux disztrót. Régebben ez simán ment a másik gépemen, a mostanin nem.
Ez történik:
-bekapcs
-boot pendrive-ról
-megkérdezi mit akarok, először ki szeretném próbálni
-bejön az Elementary OS logó
-monitor elsötétül, "Out of range" hibát ír ki.
Rákerestem google-ba a problémára, azt írták, hogy nagyobb a képfrissítési ráta, mint amekkorát a monitor tud. Igen ám, de ezt sehol nem tudom átállítani, csak a már telepített Windowsban, aminek viszont nem gondolnám, hogy bármi köze lenne ehhez, de azért megnéztem a beállításokat, 60Hz rendben van. Azt is írták, hogy a telepítőnél amint bootol nyomkodjak egy billentyűt míg ki tudom választani a nomodeset opciót, de ezt sehogy nem sikerül előhozni, hiába nyomkodom bármikor. Ezt hogyan lehet előhozni Elementary OS-nél?
Próbáltam úgy is, hogy átdugom a monitort az alaplapba a videokártya helyett, de úgy nem kapott semmilyen jelet (nem szeretném nagyon kivenni a videokártyát)
Konfig:
i5-4460 + GTX 950 + ASRock H81M-DG4
Próbáltam egy másik disztrót is, ott is ugyanez a probléma.
Próbáld ezt:
Indításnál (billentyűzet és emberke ikonnál) bármelyik billentyű > Advanced Boot Menu > F6 Other options > "nomodeset"
Úgy, mint Ubuntu-nál:
Ctrl+Alt+F1 kombinációra megjelenik virtuális terminál?
Így beléphetsz és módosíthatod a szükséges fájlt.
(grafikus felületet futtató terminálra a Ctrl+Alt+F7 vált vissza)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!