Milyen videó kártya kell ahoz hogy a 4K videókat is szakadás nélkül tudjam lejátszani?
Mert most van egy 512 mb-os és azon megy a full hd a windows media playerel tekergetéssel akárhogy nem szaggat 80% processzor megterhelés mellet. Szerintem egy egy 1 GB-os már letudná játszani a 4K-át kisebb akadással.
Válaszokat köszönöm előre és nem vagyok kiváncsi az olyanokra hogy minek neked a 4K ugyse nincs olyan monitorod meg hasonló.
Semmi köze hozzá...
Inkább azt mondjad meg, hogy egyáltalán 4K képes a kijelződ.
Továbbá azt hogy PONTOSAN milyen VGA-d van.
Azért némi köze van hozzá, érdemes a képet a vramban tárolni. Mert hogy az az ilyenekért létezik.
Számítási kapacitásból nem kell hozzá sok, egy fiatal integrált kártya is jó eséllyel megbirkózik a feladattal, a probléma a ram elérési sebességében lehet legfeljebb. A 4K önmagában nem jelent semmit, a bitsűrűséget is ismerni kéne. Négyszer annyi pixel, ha a bitsűrűség megegyezik akkor négyszer erősebb kártya és négyszer több vramra van szükség ahhoz hogy pontosan ugyanannyira legyen megterhelve, de azt is figyelembe kell venni hogy a régi kártyák nem is tudnak ekkora felbontást kisajtolni magukból. Google azt mondja gtx750\r7 260x legalja ami képes erre, természetesen kizárólag display porton keresztül.
Bármi az elmúlt 1-2 évből, akár a leggyengébb is fogja tudni hardveresen dekódolni, ha h264. (Régebbiek is tudnák, de nem ilyen felbontáson.) h265-höz esélyesen valami Polaris/Pascal kell, ha hardveresen akarod dekódolni.
A memória mérete nem befolyásol. Még egy 4k-s képkocka is jóval a legkisebb VRAM méret alatt van.
Jo nem megfeleloen fogalmaztam....
Volt ez igy mar maskor is de a vegere mindig megoldottuk...
Egyebirant minek eroltetni a 4K-t ha nem is 4K kepes a kijelzod?
Azon kivul mit hasznalsz?
IGP-t vagy dVGA-t?
"Egyebirant minek eroltetni a 4K-t ha nem is 4K kepes a kijelzod? "
Nyilván pl azért, mert sok mai mobil ekkora felbontásban is képes rögzíteni, így nem kell honvertálni ahhoz, hogy akadásmentesen le tudjad játszani.
Nekem Pentium G4400 processzorom van, az képes akadásmentes 4k lejátszásra, de ma már van jobb vétel is ennyiért, most már a Kaby Lake alapu Pentiumok jobbak
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!