Jelen helyzetben adott egy i7 6700k és arra lennék kíváncsi hogy érdemes e váltani ryzenre. Sokan írták hogy huuuu gyalázza az intel procikat, és ha ez így van, akkor váltok. Válaszokat előre is köszönöm.
Azért nem mindegy hogy milyen Intel procikat gyaláz.
Maradj csak az I7-nél ! :)
2017. márc. 3. 14:17
2/20 anonim válasza:
Attól függ hogy hol.
Minden esetre ez már inkább számít konkurenciának mint anno az FX, de azokat is elég szép számban vették.
És mosta a Ryzenre is azt mondom amit anno a bulldozerre.
"A szegény ember i7-je!"
2017. márc. 3. 14:32
3/20 anonim válasza:
ha munkára kell akkor az már most látszik hogy jobb de játékra jelenleg egy erősebb i5 szinten van
azt sem hagynám figyelmen kívül hogy a 6700k 104e forint míg az 1800x 180e felett van
2017. márc. 3. 14:36
4/20 anonim válasza:
Az barokkos túlzás, hogy gyalázza, szintetius tesztekben hozzák az Intel szintjét, van ahol jobbak is, de játékok terén elmarad, nagyon kiforratlan technológia, nincs még alájuk normális alaplap sem, a biosok nagyon sok gyerekbetegséggel küzdenek. Új gép építésénél jó alternatva lehet egy kisebb ryzen megvétele. Az biztos, hogy egy 6700K-t nem éri meg lecsérni rá, mert nem jobbak a ryzenek, csak az FX-hez képest történt nagy ugrás.
2017. márc. 3. 14:39
5/20 anonim válasza:
Az új Ryzen procik inkább csak ár érték arányban jobbak az i7-nél.
I7 játékoknál minden téren jobb, ha tesztekben azt látod hogy nagyon hasonlók az eredmények, akkor az meg már a GPU bottleneck miatt van. De az eddigi tesztek alapján még van mire gyúrnia az amd-nek, ráadásul az egyik híresebb külföldi videós azt mondta, ha 4ghz fölé akarsz overclockolni, szükséged lesz nitrogénre :D sok-sok nitrogénre.
Én ha újan is vennék most procit, még mindig az i7 mellett döntenék.
Ipon teszterek nem is mertek tuningolni mert az 1800X stock, 70 fok fölé ment Noctua-val :D
2017. márc. 3. 16:04
7/20 anonim válasza:
Ryzen a játékok alatt is jobb, mint a Broadwell-E. Hogy jön ide a skylake i7 meg i5? Ha letiltanád a magok felét az 1800X-ben és felhúznád a maradékot 5GHz fölé, akkor máris máshogy festene a képlet.
2017. márc. 3. 16:10
8/20 anonim válasza:
Picivel de gyorsabb a Ryzen de ezért váltani nem érdemes.
2017. márc. 3. 16:12
9/20 anonim válasza:
De én még mindig komolyan nem értem, hogy miért az i5-höz hasonlítjuk a 200 ezres munkaállomásba szánt procit. Játékok alatt 6900K is rosszabbul teljesít a 7600K-nál a sokkal alacsonyabb órajel miatt.
2017. márc. 3. 16:53
10/20 anonim válasza:
Ja mert a promót tényleg a munkára hegyezték ki.Értem.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!