Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » 2db Gigabyte GTX 460 OC 1Gb...

Goreh kérdése:

2db Gigabyte GTX 460 OC 1Gb DDR5 256bit SLI-be kötése?

Figyelt kérdés
Szóval ezeket a fenti kártyákat gondoltam, hogy milyen lehetne SLI-be kötni. A kártya paraméterei nem túl jók, szinte gyér a mostaniakhoz képest, de legalább dedikált. Azt tudom hogy így sem lenne kimagasló a gép teljesítménye, meg az se mind1 hogy milyen SLI Bridge-vel kötjük össze + itt lehetnek hátrányok is. De így is megérné ha egy meglévő 460-hoz hozzávennénk egy ugyanilyet és SLI-be kötnénk?

2017. márc. 1. 21:23
 1/6 anonim ***** válasza:
Két 460 árából már vehetnél egy HD 7950/R9 280 vagy akár HD 7970/R9 280X-et. Mondanom sem kell, földbe döngölik a GTX 460 SLI-t.
2017. márc. 1. 21:27
 2/6 anonim ***** válasza:

Egyrészt az SLI az nvidia technológia, AMD-nél Crossfire van. Másrészt Crossfirehez nincs szükség bridgere.

Teszteket már egyébként is készítettek, de a 2GB memória baromira korlátozó tényező lesz (ugyanis a vram nem összeadódik, hanem a rajta található adat klónozódik a gyors elérés érdekében), szóval erősen nem ajánlott a CF ilyen kártyánál. Add el a 460-t és vegyél helyette 470 vagy 480-t.

2017. márc. 1. 21:27
 3/6 anonim ***** válasza:
#2 GTX 460-ról van szó ha a nagybetűs cím ennyire félreérthető. :D
2017. márc. 1. 21:31
 4/6 A kérdező kommentje:

#2 Igen, jól mondja a 3. válaszoló, ez egy Nvidia-s kártya.

+ már van egy meglévő 460, azért írtam oda, hogyha még egyet vennék, az úgy megérné-e.

++Annyira nem fontos egy komolyabb kártya megvásárolása ugyanis a másik gépben már van egy GTX 950, amit le kellene majd lassan váltani.

2017. márc. 1. 21:39
 5/6 anonim ***** válasza:

Nem érné meg semennyire. Egyrészt mai szemmel harmatgyenge kártya, másrészt nem lennél előre vele.

Nem tudom menyit szánnál rá, de inkább tedd azt a pénzt félre egy db normális kártyára. Bár jó lenne azt is tudni, milyen procihoz lenne.

2017. márc. 1. 23:24
 6/6 A kérdező kommentje:
Ez egy feltevés volt, hogy egy irodai gép(nél egy kicsit jobb gép) vidikari felújításánál mennyire érné meg ez a megoldás (semennyire). Gyenge a proci is, + Magyarországon nem tudok olyan alaplapról, ami lga775 és két videokártyát lehessen becsatolni.
2017. márc. 2. 19:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!