Jogos, hogy nem látom értelmét a Gsync-nek, meg a FreeSync-nek?
Tisztába vagyok vele, hogy miért találták ki, de én amiért létrehozták soha nem tapasztaltam. Elég erős Pc-m van, egy "régi" 22"es 60Hz-es monitorral, Gsync, freeSync nélkül. És még ezzel a Pc-vel is bekapcsolt Vsync mellett 60Pfs alá esik a képkockaszám. Naugye itt kellene hogy jöjjön a mikroszaggatás, amiért ki lettek találva ezek a technológiák, de soha nem tapasztaltam. Pedig sok konfigom volt már, 2GPU-s rendszerem is stb.. Mai játékoknál sem tapasztalom. Mi ennek az oka? most készülök monitort váltani, de így nem látom értelmét Gsynces-et venni, nagyon drága, főleg abban a méretben amit én szeretnék.
vélemény?
jelen konfigom, win 10
GTX 1070
16Gb Ram
3770K
Asrock z77 extreme 4
Azért találták ki, hogyha valaki V-sync nélkül játszik egy bika gépen akkor a 60Hz-es monitorra ha kitol vagy 300 FPS-t akkor ne essen szét a kép.
Én már tapasztaltam egy régebbi játéknál a screen tearinget.
Pont ezt küszöböli ki, hogy a generált képkockaszámokhoz állítja a monitor frissítési frekvenciáját, bár azt nem tudom, hogy ha valakinek van 300 FPS-es akkor hogy a viharba lesz 300Hz-es mikor csoda volt hogy elérték a 144Hz-es monitorokat is.
Én se láttom ezeket, de ahogy engem pl. CRT monitoron irritált a 80Hz alatti képfrissítés és fájt a szemem tőle, főleg a 60Hz.
Úgy vannak gammerek akiket ez készít ki és nekik kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!