Lehetséges hogy Bottleneckes vagyok?
2016 nyarán állítottam össze egy gépet,de a mostani sőt még a régebbi játékok sem mennek mindig very high/ultra beállításon.
Konfig:Alaplap:MSI Z170A Gaming M3
Processzor:Intel I5 6600k 4.0ghz
Ram:Kingston HyperX 16gb ddr4 2133mhz
VGA:MSI GTX1070 Gaming X
Táp:EVGA Supernova 650 G1
Hűtő: Be Quiet Dark Rock 3
Barátom gépén minden játék maxon megy legalább 60 fpssel és neki mindenből egyel régebbi generáció van
Szerintem kicsit nagyon túl van lihegve ez a "kihajtás" "bottleneck" téma! Nem azért akad! riva tuner-el ki tudod monitoroztatni, ekkor biztosan meg fogod tudni a választ a kérdésre!
Mit is jelent a bottleneck? Azt, hogy 1 adott játékba, X beállításokkal, x pályán, nem terheli maxon a vga-dat, mert a cpu-d előbb "elfogy"! Ez nem ördöngősség, csak felesleges nagyon fölé lőni a kártyát mert sokkal drágábban jön ki, cserébe viszont nem lesz semmivel több fps-ed! Olyan pedig nincs, hogy egyik sem limitál, (pedig sokan így kérdezik) ugyanis ekkor végtelen fps lenne, ami persze nem létezik!
Egyébként nem írtad milyen játékok akadnak, milyen felbontáson!
Hogy épp a GPU-ra vagy a CPU-ra van nagyobb szükség, az mindig a programtól, és beállításoktól függ. Mindig van bottleneck, és ez természetes.
Példa:
Saját gépeden CS 1.6 extrém módon CPU limites, bár több száz fps-en. Sokkal erősebb procival lenne az több tízezer is.
Saját gépeden BF1 ultra 16k felbontáson extrém GPU limites lenne, és valahol 1 számjegyű frame rate mellett mozogna, hiába bír el a proci a játékkal. Itt meg erősebb (vagy több) GPU javítana a helyzeten.
Baj csak akkor van, ha a komponensek olyan aránytalanul vannak összerakva, hogy a bottleneck mindig, és mindig ugyanabban az irányban érvényesül. Például ha beraksz 2 GTX 1080-at SLI-ben egy Pentium II-es gép mellé (ha lehetne), akkor hiába a grafikus számítási teljesítmény, fog a CS is akadni rendesen.
Ha az élsimítás maxon van, még a GTX 1080-at is megizzasztja.
Nézd meg, hogy ezek ne legyenek annyira feltéve, lehet tényleg ez lesz a gond.
Hát a GTA V-ös évtől kezdve a mostani játékokig szinte minden játékkal van valami probléma, pl a GTA V-ről néztem benchmarkokat és 110 fpsnek kéne lennie max beállításon, én örülökm ha a 60 megvan, For Honor max beállításon 30 fps-t alig éri el, de a barátom gépén megvan a 60 fps
Ui:A max beállítások itt FHD-ban értem, pedig azért vettem a gépet hogy majd később 1440p-be is tudjak játszani
" pl a GTA V-ről néztem benchmarkokat és 110 fpsnek kéne lennie max beállításon, én örülökm ha a 60 megvan, For Honor max beállításon 30 fps-t alig éri el, de a barátom gépén megvan a 60 fps"
Az nvidia csinál fasságokat már egy jó ideje. Ezek között az egyik legelképesztőbb az, hogy alapértelmezett beállításként ráerőszakolják a vsyncet a játékokra a control paneljükből. Mi több, egyes esetekben a felezett vsyncet állítják be alapértelmezettként. A 60 és 30 nálad is erre utalhat, feltételezve, hogy 60Hz-es monitorod van.
Nyálazd át a globális profilt is, meg az egyes játékok profilját is, és mindenütt állítsd a vsyncet alkalmazásvezéreltre. Akkor a játék fogja kezelni. Persze ki is kapcsolhatod, ha akarod.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!