Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » A laptopom használhatatlan....

A laptopom használhatatlan. Tudnátok ebben segíteni?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Tulajdonomban áll egy 2011 (?)-es ASUS K53BY laptop. Sosem volt egy csúcskészülék sőt..., de azért régen még Sony Vegast is tudtam használni vele, videót tudtam felvenni rajta stb... Ezekre ma már nincsen szükségem,de a gép már egyszerű dolgokra se jó mint pl.: videónézés, minecraftozás, metin2 tehát ilyen galaxy minin is futó dolgokra se jó.

Gép adatai bővebben:

Processzor AMD E-350 1,60Ghz

VGA: ATI HD6470M 512MB GDDR3

RAM: 4GB (2x2) DDR3

Annak aki el fogja olvasni az egészet nagyon szépen köszönöm és arra szeretném kérni, hogy ha ezt mégse fogja mindenki megtenni akkor azok akik nem tették meg

"Amit próbáltam azért tenni, hogy a laptop jobb legyen:"

alcím alatt lévő dolgokat olvassa el legalább és annak fényében válaszoljon.

Probléma bővebb kifejtése:

Az a legnagyobb gond, hogy a gép lassú. De mint a fránya ég.

Ha tölt a Windows 7, ugye forog közbe az Üdvözöljük! felirat mellett egy kis kör, na az be szokott fagyni és aztán 4-5perc alatt kapcsol be a gép.

Akkor ha szeretnék játszani egy kis játékkal pl. Minecraft,Metin2, akkor ilyen problémák lépnek fel:

MC. esetén: 2 éve stabil 60fps-el tudtam a Minecraftot játszani. Fél éve 30-40 körül ingadozott, aztán észrevettem a jelet, hogy a vinyóm el fog romlani, és ebből (a rossz vinyóval) lett 10-15. A vinyó el is romlott, nem gáz vettem egy Seagate SSHD-t mivel mindenhol ezt harsogták "de faxa 1000 éves gépem új életre kelt" stb... Én ezt egyáltalán nem tapasztaltam, sőt sokkal rosszabb lett. Most 5-10 között ugrál már ha nem fagy le az egész.

Metin 2-nél: A Metin egy MMORPG, tehát más játékosok is vannak stb.. npc-k, mobok ilyenek és nem is laggol ha ezekből kevés van a környéken vagy ha egy darab se. Ellenben már ha vannak egy páran iszonyú lagg tör a gépre és 5-10 fps-re droppol és nem is megy feljebb.

Videónézésnél: 720p-s videókról nem is álmodhatok, de még a 480p-s is szaggat. Félreértés ne essék a netnek semmi köze hozzá a kép szokott beakadni.

Ezek a dolgok csak azért szomorúak mert amíg nem szedem össze a pénzt az új gépre addig meg fogok bolondulni. Már most úgy érzem néha, hogy szétverem az egészet.

Amit próbáltam azért tenni, hogy a laptop jobb legyen:

-Az egészet szétszedtem, kiporoltam, lepasztáztam a chipeket, új hűtő van benne(régi elromlott)

-Új 500GB SSHD (merevlemez elromlott)

-Bővítettem 2GB RAM-al (nővéremnek ugyan ilyen gépe volt és az elromlott,de a ramot kimentettem és működik benne)

-Friss rendszert tettem rá WIN 7 64BIT Professional

-VGA drivert frissítettem AMD oldaláról

-Többi drivert is ASUS oldaláról

-A windowson mindent levettem háttérképet,ezt a szürke ocsmány témát tettem be, animációkat kivettem mindent eltüntettem

-Víruskeresővel átmentem az egészen

-AVG-s lomtalanító progival kitakarítottam az egészet

-Grafikus beállításokat a játékokhoz mindet a nagy teljesítményre tettem

Annak aki elolvasta az egészet nagyon szépen köszönöm és arra szeretném kérni, hogy ha ezt mégse tette akkor az

"Amit próbáltam azért tenni, hogy a laptop jobb legyen:"

alcím alatt lévő dolgokat olvassa el legalább és annak fényében válaszoljon.

Valamint szeretném még kérni, hogy a vedd lejjebb a grafikát válaszokat tartsák meg maguknak. Aki elolvasta annak köszönöm a türelmét, hogy ezt a hosszú szöveget elolvasta és várom a válaszokat. Nagyon szépen köszönöm!

A kérdés egy sorban:

Mit tudnék még csinálni, hogy amíg az új gépre összespórolom a pénz ne kapjak agyrákot? Köszönöm szépen!

2017. febr. 19. 13:54
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:
Szia! Köszi a hosszú választ. A Linux Mint-el már eklkezdtem kísérletezgetni, majd meglátjuk hogyan fog beválni.
2017. febr. 20. 21:53
 12/12 paper_chaser válasza:

Nekem is van hasonló kaliberű gépem.

Amit tudok ajánlani (lehet már írták):

-Ccleanert használd állandóan, mindig töröld a szennyet

-Lomtárat ürítsd állandóan

-Játékhoz használj gameboostert

-Asztalon ne legyen semmi, rakj be mindent mappába

-Aero ne legyen

-start menübe ne legyen semmi

-a legszükségesebb programokon, 1-2 játékon kívül ne legyen fent semmi

-fél évente, ha van energiád, akkor rakd újra

-játékhoz gameboostert szedd le, azzal lehet menteni pár fps-t talán

-minecrafthoz szedj le optifine modot

Nekem a régi gépem ilyen, szintén laptop. Minecraftozni 2012 körül kezdtem, akkor minimum úgy, ahogy vitte. Nekem már el sem indulna azon a gépen, mert már olyan öreg a vga, hogy nem támogatott. De idővel szépen növegetett a minecraft gépigénye suttyomban, tehát amiatt is lehet fps veszteség, bár nem feltétlen szignifikáns, azonban előfordulhat.

Amikor újrahúzom a gépet, akkor pöpec minden egy ideig, aztán hónapok alatt rettenet, hogy mennyire lerongyolódik.

Sajnos ezekre nem lenne való a Win7 vagy újabb rendszer, annak idején XP-vel nekem szépen muzsikált.

Szerencsére én tudtam váltani, de sokáig használtam, most is jó, csak már elavult a vas. Ez van. Semmi sem örök sajnos.

Nem vagyok az összeesküvés elméletek híve, de idővel úgy gondolom, hogy "elrongyolódik" a hardver, nem úgy gyártják, hogy tartós legyen vagy hogy tartsa a lépést 2 évtizedig a fejlődéssel. Ebben van a pénz.

2017. febr. 23. 22:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!